Podtatranská reggae-punková kapela Smola a Hrušky oslavuje na prebiehajúcom česko-slovenskom turné Topfest Best of tour 2013 svoje 15. narodeniny. Jedna z najpopulárnejších koncertných kapiel pripravila pre svojich fanúšikov novú skladbu Vylížem, ktorá je predzvesťou výberovky najobľúbenejších hitov Bestof.

V skladbe Vylížem hosťuje mladá česká diablica Berenika Kohoutová, ktorá je aktívna nielen hudobne, ale aj herecky. Bez problémov sa tak zhostila nielen spevu ale aj stvárnenia Catwoman v šialenom komixovom videoklipe, ktorý môžu fanúšikovia vidieť už od stredy (27.2.) aj vo vysielaní hudobných staníc TV Óčko a Musiq1.

"S výsledkom som maximálne spokojný a verím, že fanúšik ocení, že sme prišli opäť s niečím novým a originálnym. Význam textu pesničky Vylížem nechám na poslucháčoch, môžem akurát prezradiť, že lízať sa bude dvoma jazykmi a československy. Refrén skladby je napísaný tak, že český poslucháč si bude myslieť, že poslouchá českou písničku a slovenský, že počúva slovenskú," hovorí frontman kapely Jozef Kramár alias Spoko.

"Song má po formálnej stránke jedinečný zvuk Smola a Hrušky, vďaka čomu sa odlišujeme od armády skupín a spevákov, ktorí znejú ako cez kopirák. Spolu s chytľavými skladbami je to asi aj dôvod prečo je naša skupina čoraz populárnejšia v Česku," dodal hudobník. Videoklip Vylížem sa točil v pražskej Meet Factory a stojí za ním kreatívny tím z Reserve07.


Smola a Hrušky vyrazili 15. februára na česko-slovenské turné Topfest Best of tour 2013. Spolu s českým hosťom, kapelou UDG, celkovo odohrajú 22 koncertov. Najbližšie slovenské koncerty sa uskutočnia v Trenčíne (8.3., Klub Lúč) a v Prešove (9.3., Pixel music club).

Smola a hrušky - Topfest Best of tour 2013 Zdroj: PR

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol manažér skupiny Martin Hlavatý.

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky