Cyklus Koncerty v kine distribučnej spoločnosti Aerofilms odštartuje novú sezónu skutočnou lahôdkou pre všetkých milovníkov popu. Po hviezdach ako Robbie Willams či Muse, uvedie v kinách záznam jedinečného koncertu Eltona Johna. Inotvtívne a emocionálne predstavenie The Million Dollar Piano uvidia fanúšikovia vďaka filmovému záznamu v kinách po celom svete.

Medzi 1200 svetovými kinosálami, ktoré v jeden jediný večer 19. marca uvedú šou kráľa romantických balád, sa zaradí viac než 50 kín v Českej republike a 5 kín na Slovensku. Samotný Elton John vnímal Las Vegas vždy ako výzvu. "V las Vegas si to skutočne užívam. Vždy pre mňa bolo výzvou a chcel som tu predviesť čo najlepšiu šou. Keď ľuďom dáte skvelú hudbu a šou a ich to baví a majú pocit, že za svoje peniaze dostali to najlepši, tak nie je čo riešiť. Na svete podľa mňa neurobíte veľkolepejšiu šou než práve v Koloseu v Las Vegas," prezradil spevák.

Klavír na mieru a scéna od tvorcov turné The Wall (Pink Floyd)

V rámci koncertu odorá Elton John najväčšie hity svojej kariéry ako Rocket man, Tiny Dancer, Saturday Night´s Alright for Fighting, I´m Still Standing, Goodbye Yellow Brick Road, Philadelphia Freedom či Your Song.

Strhujúcu šou dokresľuje pôsobivá, do detailov prepracovaná scénografia v barokovom štýle, ktorú vytvoril tím nedávno zosnulého Marka Fishera a Patricka Woodroffea. Dvojica spolu vytvorila sveteľnú šou, ktorá dokonale ladí s celou scénou. Fisher je známy ako autor scény koncertného turné The Wall od Pink Floyd či scény slávnostného zahájenia a zakončenia Olympijskych hier v Pekingu v roku 2008.

Dominantným prvkom scénografie je na zákazku vyrobený klavír z dieľne spoločnosti Yamaha - The Million Dollar Piano. Technologický unikát je špeciálny zabudovanými LED obrazovkami bol Eltonovi vyrobený na mieru. Jeho výroba trvala takmer štyri roky. "Pre mňa je to krídlo umeleckým dielom. Hrám na niečo, čo budú jedného dňa vystavovať v Smithsonovom inštitúte. Ten nápad vložiť do piana LED obrazovky, to je ako kino," hovorí John.

Doprovodná kapela vystúpila na koncerte v zložení - gitarista Davey Johnston, nedávno zosnulý basgitarista Bob Brich, perkusionista John Mahon, bubeník Nigel Olsson a hráč na klávesy Kim Bullard. Špeciálnym hosťom bol perkusionista Ray Cooper.

Elton John - autor najpredávanejšieho singla všetkých čias

Elton sa môže pýšiť faktom, že je jedným najpredávanejších sólových interpretov všetkých čias. Na konte má 35 zlatých a 25 platinových albumov, 29 po sebe nasledujúcich hitov v rebríčku Top 40 a viac než 250 miliónov albumov predaných po celom svete. Je tiež držiteľom rekordu za najpredávanejší singel všetkých čias - z pieseň Candle in the Wind z roku 1997 sa predalo 37 miliónov nosičov. Nedávno sa stal prvým držiteľom ceny Icon Award v rámci Britských hudobných cien, ktoré sú udeľované interpretom, ktorí sa svojou tvorbou trvalo zapísali do britskej kultúry.

24. marca vychádza zásadná reedícia albumu Goodbye Yellow Brick Road. Tento prelomový album z roku 1973 bol remastrovaný a znova vychádza na CD, vinyle, v limitovanej edícii na žltom vinyle a v balíčku, ktorý obsahuje CD so záznamom koncertu Live at Hammersmith 1973, DVD s filmom Bryana Forbsa z roku 1973 Elthon John a Bemie Taupin Say Goodbye to Norma Jean and Other Things a stostránkovou ilustrovanou knihou v pevnej väzbe plnou vzácnych fotografií a rozhovorov s Eltonom Johnom a Bernom Taupinom.

Predpredaj vstupeniek sa uskutočňuje v pokladniach jednotlivých participujúcich kín. Predpredaj už bol spustený.


Elton John v Las Vegas - v slovenských kinách:

Liptovský Mikuláš - GA Cinema
Malacky - Záhoran
Ružomberok - Kultúra
Spišská Nová Ves - Mier
Trstená - Mier

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytola Radka Urbancová.

Súvisiaci interpreti: Elton John