Česká TV Óčko si pre fanúšikov dobrej hudby pripravila ojedinelý projekt v podobe seriálu akustických koncertov obľúbených českých a slovenských interpretov pod názvom G2 Acoustic stage. Natáčania koncertov, ktoré sa uskutočňujú v pražskej Retro Music Hall, sa zúčastnila aj kapela No Name a spevák Martin Harich.

Záznamy z koncertov televízia odvysiela a následne vydá na CD a DVD nosičoch. Obaja spomínaní slovenskí interpreti, ktorí dostali v minulom roku ponuku zúčastniť sa projektu G2 Acoustic stage, vydali svoje akustické CD a DVD včera 28. marca.

Akustický komplet košickej formácie No Name ponúka fanúšikom 18 najväčších hitov, ktoré populárna kapela predstavila počas akustického vystúpenia 17. novembra 2013 v pražskej Retro Music Hall. Nechýbajú medzi nimi úspešné piesne ako Starosta, Nie alebo áno, Lekná, Žily, Čím to je alebo Ty a Tvoja sestra.

Účastníci samotného vystúpenia potvrdili, že No Name si podmanili všetkých divákov. "To čo predviedli, bolo jednoducho fantastické. Koncert mal obrovskú energiu," okomentovala koncert jedna z prítomných fanúšičiek. Ostatní sa o tom budú môcť presvedčiť práve prostredníctvom spomínaného kompletu, ktorý obsahuje CD aj DVD.


Osemnásťročného interpreta Martina Haricha oslovili tvorcovia série akustických koncertov s ponukou zapojiť sa do projektu G2 Acoustic Stage ešte v minulom roku. V rámci spolupráce odohral na jeseň 2013 v pražskom klube Retro Music Hall akustický koncert, na ktorom zahral to najlepšie zo svojho repertoára. Na vystúpenie si ako exkluzívneho hosťa pozval českého speváka Voxela, ktorý ho sprevádzal v skladbe Trip.

Akustická novinka obsahuje celkovo 12 piesní a vychádza, rovnako ako v prípade No Name, súčasne na CD aj DVD. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť napríklad na akustické verzie skladieb Nezvestná, Posledná pieseň alebo Asi mi horí tvár.


Informácie  a fotografie pochádzajú od Veroniky Dvorskej zo spoločnosti Universal Music a archívu agentúry SITA.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich, No Name