Celeste Buckingham, speváčka žijúca na pomedzi šoubiznisu dvoch kontinentov - USA a Európy, sa rozhodla po svojom najromantickejšom singli Loving You zrýchliť tempo. Jej nový videosingel s názvom Hello je venovaný práve svetu šoubiznisu, ktorého súčasťou sú celebrity, krásne ženy a nekonečná zábava.

"Šoubiznis je veľmi rýchly vlak. Nasadnete doň a v jedinom okamihu vám zmení život navždy," hovorí Celeste Buckingham, ktorá je súčasťou hudobného biznisu už od svojich 15 rokov. Popri sľubne rozbehnutej speváckej kariére má zas sebou už aj porotcovanie v talentovej súťaži či hranie vo filmoch a je tiež tvárou viacerých značiek a reklamných kampaní. "Život v šoubiznise je extrémne rýchly a často poriadne bláznivý. Plný driny, ale aj nekonečnej zábavy. Už dlho som mala potrebu podať hudobné svedectvo o tom, ako žijem ja a veľa mojich kolegov. A teraz prišla tá správna skladba, ktorá sa na to dokonale hodí," prezrádza Celeste o novinke Hello, ktorá však s comebackovou baladou speváčky Adele nemá okrem názvu spoločné nič.

"Hello je čistokrvná šoubiznisová pesnička. Je to úvodná skladba môjho albumu a je môjmu srdcu blízka. V jej texte je veta 'Let us entertain you' takže sa v podstate prostredníctvom nej znovu predstavujem. Moja práca a môj život sú postavené na tom, že chcem baviť ľudí. Pesnička Hello rozpráva o tom, ako sa tento sen stáva deň za dňom realitou," hovorí Celeste o svojej novej skladbe, v ktorej po hudobnej stránke opäť spojila dva produkčné tímy. Americký - Earl Cohen, Jeff Gueritey a Christopher Pautre - s ktorým singel skladala a ktorý sa preslávil tiež spoluprácou s Pharellom Williamsom, a slovenský - Martin "Maxo" Šrámek a Andrej Hruška - s ktorým vytvárala finálny aranžmán piesne.

Rovnako ako pri predošlom singli Loving You, aj tentokrát prišla s námetom videoklipu sama Celeste. Po produkčnej stránke nakrúcanie zastrešila spoločnosť Playground13, réžiu speváčka prvýkrát zverila do rúk MartinMarčeka. "Celeste je milá, profesionálna a vie, čo chce, takže spolupráca s ňou bola veľmi príjemná. Našou ambíciou bolo, vytvoriť dojem jedného dlhého záberu, čo sa nám, myslím si, aj celkom podarilo," hodnotí režisér premiérovú spoluprácu so Celeste.


Známe osobnosti aj finalistky Miss Slovensko 2016

"Sme tu, aby sme sa bavili, ale hlavne, aby sme bavili našich fanúšikov. To všetko patrí do môjho života a chcela som to ukázať vo videoklipe. Preto som si na nakrúcanie pozvala kolegov a dobrých priateľov, s ktorými som spolupracovala alebo sa spolupracovať chystám. Chcela som ukázať, že ľudí, ktorí by sa inak možno nikdy nestretli, niekedy spojí to, že spolu niečo tvoria. Všetci si môžu rozumieť, ak sú otvorení novým veciam. Sme priatelia a jedna šoubiznisová rodina. Držíme pokope a spolu sme silní," vysvetľuje Celeste námet klipu. Ako dodáva, vytvorenie dojmu veľkej neformálnej párty a zábavy na pľaci si v skutočnosti paradoxne vyžadovalo množstvo práce - od prípravy masiek, kostýmov, cez stretnutia s účinkujúcimi až po samotné nakrúcanie, ktoré trvalo od skorého rána až do noci.  


Pred kamerou v bratislavskej SODA Gallery sa napokon spoločne ocitli Celestini priatelia a kolegovia, Daniela a Veronika Nízlové alias Twiins, známy tanečník Filip Jankovič, komička Evelyn, členovia Celestinej dvornej kapely King Shaolin a módni návrhári Milan Švingál a Klementína Tomrecaj z Factory WTF. Na nakrúcaní videoklipu sa objavil aj líder skupiny Lavagance Marek Rakovický a spevák Matěj Vávra. Špeciálnu rolu zverila Celeste raperovi Vladisovi - práve s ním totiž pripravuje spoločnú skladbu. Tú dvojica predstaví ešte pred letom a stane sa tak prvou lastovičkou nového albumu, ktorý Celeste vydá v polovici apríla.

Celeste Buckingham a Evelyn, videoklip Hello Zdroj: Nicole Lieskovská
Viac fotografií zo zákulisia nakrúcania klipu Hello

Okrem známych tvárí si v klipe zahralo aj všetkých 13 finalistiek súťaže Miss Slovensko 2016, ktoré sa predstavia už o pár dní počas blížiaceho sa finálového večera. Trinásť krások sa v klipe predviedlo na čele s aktuálnou držitelkou titulu Miss Slovensko Lujzou Strakovou a druhou vicemiss Slovensko a držiteľkou titulu Miss Europe Supranational Petrou Denkovou. "Pre všetky finalistky súťaže Miss Slovensko bolo nakrúcanie klipu veľkým zážitkom a určite aj inšpiráciou. Prístup Celeste, ktorá od skorého rana všetkým dodávala energiu, bol veľmi povzbudzujúci. Skladba Hello je skvelá, o čom svedčí aj to, ze si ju za chvíľu spievali doslova všetci. Bolo pre nás cťou na jej videostory pracovať," zhodnotila unikátnu spoluprácu Zuzana Čižmáriková z agentúry Forza.

"Som veľmi rada, že všetky tieto krásne dámy prijali pozvanie a zahrali si v mojom klipe. Prezradím ešte, že určite ste ma s nimi pred kamerami nevideli naposledy," dodáva Celeste tajomne a na záver posiela odkaz fanúšikom: "Ďakujem všetkým fanúšikom za to, ako ma neustále podporujú. Dôkazom toho, že moja hudba sa im páči, je pre mňa postup do finále galaprogramu OTO 2016 a
 prvé miesto v kategórii Speváčka roka v hudobných cenách Rádia Europa 2. Ďakujem za každý jeden hlas. Ešte raz obrovská vďaka za podporu. Veľmi si ju vážim!"

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Nicole Lieskovská

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham