Americká speváčka a herečka Lady Gaga nahradí svoju kolegyňu Beyoncé na festivale Coachella, ktorý sa uskutoční v apríli v kalifornskom meste Indio. Beyoncé svoju účasť zrušila niekoľko týždňov po tom, ako oznámila, že so svojím manželom, raperom Jay Z čaká dvojčatá.

Niekdajšia členka skupiny Destiny's Child však plánuje na festivale vystúpiť budúci rok. Tridsaťročná Lady Gaga potvrdila svoju účasť v utorok na Twitteri, kde zverejnila nový plagát festivalu s menami vystupujúcich, medzi ktorými je aj ona. Okrem nej na podujatí tento rok vystúpia napríklad Radiohead, Kendrick Lamar, The xx, Bon Iver, Future, Lorde či Justice.

Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Po ňom nasledovali štúdiovky Born This Way (2011), Artpop (2013), Cheek To Cheek (2014), ktorú nahrala so spevákom Tonym Bennettom, a Joanne (2016). Zahrala si vo filmoch ako Machete zabíja (2013), Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil (2014) či v piatej a šiestej sérii antológie American Horror Story (2011) s podtitulmi Hotel a Roanoke, pričom za výkon v sérii Hotel získala Zlatý glóbus.

Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Na konte má šesť cien Grammy a tiež nomináciu na Oscara za pieseň Til It Happens To You z dokumentu The Hunting Ground (2015).

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Darron Cummings

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga