Phil Phauler je meno, ktoré na Slovensku nie je zatiaľ známe, no v zahraničí nám tento mladý dvadsaťštyri ročný producent robí dobré meno. Spojil sily s hviezdou z Litvy, speváčkou Ofelijou, a natočili videoklip k ich cover verzii piesne Wicked Games, v ktorom chcú ukázať svetu aj krásu Slovenska.

Produkcii sa venuje Phil Phauler približne 7 rokov a na svojom konte má niekoľko úspešných remixov ako napríklad Smells Like Teen Spirit od Nirvany, ktorý nedávno dosiahol 13 miliónov videní, alebo remix skladby Arona Chupa Albatros, za ktorý si vyslúžil uznanie a podporu od samotného interpreta. Mladý elektronický producent dokonca spolupracoval na hudbe k novej snímke Netflixu Velvet Buzzsaw, kde si zahral aj Jake Gyllenhaal, John Malkovich či Rene Russo. 

"Odišiel som študovať do Anglicka hudobnú produkciu a biznis manažment, vtedy som si všimol tvorbu Ofelije, ktorá síce pracovala ako profesionálna modelka, no do Londýna pricestovala aj kvôli hudobnej stáži. Cestovala vtedy trasu Čína – Londýn, no videl som na nej, že hudba ju baví viac. Našli sme sa vtedy na sociálnych sieťach, oslovil som ju, a odvtedy pracujeme spolu," hovorí Phil o svojom spojení s litovskou speváčkou Ofelijou.

Videoklip z bratislavských ulíc

Ofelija sa prihlásila do Eurovízie, kde ukázala, že jej hlas je výnimočný, no väčšiu pozornosť v krajine si vyslúžila až v súťaži X Factor. "Tesne pred bránami v rozhodujúcom kole jej však v polovici skladby odišiel hlas a žiaľ ďalej nemohla postúpiť. Každopádne sme si povedali, že sa nevzdáme. Ako sme najprv tvorili pre zábavu, tak sme sa tomu začali venovať serióznejšie, podporujeme a inšpirujeme sa navzájom. Som rád, že prijala pozvanie na Slovensko a môžem jej ukázať našu krajinu," vysvetľuje mladý producent.

Phil a Ofelija spolu vytvorili cover verziu skladby Wicked Game, ku ktorej nakrútili aj videoklip. Ten vznikol pod taktovkou klipového režiséra Adriána Kutného a v spolupráci s Mavrvov production. Nakrúcanie sa odohrávalo v najznámejších bratislavských uliciach.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Alica Nagyová