Fanúšikovia zosnulého amerického speváka Michaela Jacksona sa môžu tešiť na nový album s názvom Xscape. Štúdiovka by mala vyjsť 13. mája a bude obsahovať osem doteraz nevydaných skladieb, ktoré produkovali Timbaland, Rodney Jerkins, Stargate, Jerome Harmon a John McClain.

Na novinke sa bude nachádzať aj pieseň Xscape, ktorú Jackson pôvodne nahral na album Invincible (2001) s producentom Rodneym Jerkinsom. "Michael zanechal nejaké nahrávky a sme veľmi hrdí, že ich môžeme predstaviť, a to vďaka práci producentov, s ktorými spolupracoval alebo s ktorými si želal spolupracovať," uviedol líder projektu L.A. Reid. "Moderná hudba a umenie by vyzerali a zneli úplne inak, keby nepocítili drvivý vplyv Michaela Jacksona na celý svet," dodal.

Michael Jackson sa narodil 29. augusta 1958. V 60. rokoch minulého storočia pôsobil v súrodeneckej skupine The Jackson 5. Neskôr odštartoval sólovú kariéru. Kráľ popu vydal desať štúdiových albumov, napríklad Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987) či Dangerous (1991), pričom podľa odhadov predal viac ako 400 miliónov kópií nahrávok. Na konte má 13 cien Grammy, šesť BRIT Awards a množstvo ďalších ocenení. Jackson zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. V decembri 2010 vyšiel album Michael, jeho prvá posmrtná nahrávka s dovtedy nevydanými skladbami.


Zdroj: SITA, Digitalspy.co.uk
Foto: obal albumu

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson