Slovenský spevák a skladateľ Pavol Hammel už v sobotu 2. apríla odštartuje turné, v rámci ktorého so svojím novým koncertným programom zavíta do desiatich miest Slovenska. Tesne pred začiatkom šnúry fanúšikom ponúka nový vizuál k titulnej skladbe nedávno vydaného albumu Z pekla šťastie.

Turné sa koná na podporu najnovšieho albumu Z pekla šťastie, ktorý vyšiel koncom minulého roka. Na jeseň plánuje Pavol Hammel druhú časť turné, počas ktorej zavíta aj do českých miest, k viac ako tisícke doteraz odohraných koncertov tak tento rok pribudnú desiatky ďalších. 

Jarná časť Z pekla šťastie Tour 2016 začne už zajtra koncertom v Bratislave - Devíne, následne sa presunie na východ Slovenska do Stropkova, Košíc, Prešova a pokračovať bude v Lučenci a v Piešťanoch. Zastávka v kúpeľnom meste bude špeciálna, v tamojšom Dome umenia sa totiž pred koncertom za osobnej účasti Pavla Hammela uskutoční aj vernisáž výstavy jeho obrazov. Záver tejto časti koncertného turné bude patriť Skalici, Bratislave, Nitre a Trnave. 

Autor nezabudnuteľných piesní, akými sú Medulienka, Čierna ruža, Smutná ranná električkaKamalásky, Cirkus leto, ZRPŠ alebo Učiteľka tanca, je výlučným autorom hudby aj na novom albume. Textársky na ňom spolupracoval s Kamilom Peterajom, Vladom Slivkom a Milanom Lasicom. Vznikla tak desiatka nových pohodových piesní, nesúcich charakteristický rukopis autora. Spolu s "Best of" výberom zaznejú aj na aprílových koncertoch. Hammela bude doprevádzať kapela zložená z vynikajúcich a hudobne blízkych muzikantov v obsadení: Juraj Burian (gitary), Petr Tichý (kontrabas), Vítek Pospíšil (klávesy), Michal Pajdiak (bicie) a ako špeciálny hosť sa turné zúčastní aj speváčka Andrea Zimányiová.

Čerstvou novinkou je videoklip k titulnej piesni albumu Z pekla šťastie, ktorý podčiarkuje spevákovu lásku k výtvarnému umeniu. Na jeho tvorbe sa okrem Pavla Hammela podieľal po vizuálnej a grafickej stránke známy slovenský dizajnér, grafik a fotograf Vladimir Yurkovic. Animáciu a réžiu mal na starosti francúz Guillaume Henrion, ktorý sa viac ako desaťročie špecializuje okrem komponovania grafického dizajnu aj na tvorbu videí a živých projekcií pre koncerty, divadelné predstavenia i ohňové show. Popritom dizajnérsky pracuje aj pre také renomované značky ako L'Oréal či La Villette.


Jarná časť Z pekla šťastie Tour 2016:

2. 4. - Bratislava - Devín, Dom kultúry Devín 
3. 4. - Stropkov, Mestské kultúrne stredisko 
4. 4. - Košice, Stará radnica 
5. 4. - Prešov, Kino SCALA 
6. 4. - Lučenec, Divadlo B.S. Timravy 
7. 4. - Piešťany, Dom umenia (+ vernisáž výstavy obrazov Pavla Hammela) 
11. 4. - Skalica, Dom kultúry 
12. 4. - Bratislava, Ateliér Babylon 
13. 4. - Nitra, Nájomná jednotka 210 
14. 4. - Trnava, A Café​ Arena 

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Vypočujte si celý album Z pekla šťastie na Deezeri:

 
Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Beata Rožárová.


Foto: Vladimir Yurkovic, 2015

Súvisiaci interpreti: Paľo Hammel