Atmosféra, ktorú fanúšikovia skupiny O.B.D. (Orchester Bronislava Dobrotu) dokázali vytvoriť na marcových koncertoch Košiciach a Žiline, hudobníkov nabila energiou a chuťou do ďalšej tvorby a koncertovania. Koncom apríla tak navštívia ešte dve mestá, kde sa k nim pridajú mladé lokálne skupiny.

Aj keď to s jarným turné kapely O.B.D. vyzeralo všelijako, chalani napokon ešte vystúpia v Prešove (26.4.) a v Banskej Bystrici (27.4.).

"Atmosféra na koncertoch v Košiciach a v Žiline bola nezabudnuteľná. Boli sme úplne dojatí odozvou fanúšikov. Na pódiu sme sa striedali s našimi kamošmi - kapelou Karpina - a ukázalo sa, že toto spojenie bol dobrý nápad. Ich recesia a naša tvorba sa dokonale dopĺňajú, pretože základ a to, čo chceme povedať, je rovnaké. Osobne som si to veľmi užíval a som naozaj rád, že máme takých verných fanúšikov, ktorí si aj po desaťročiach s nami spievajú svoje obľúbené hity," hovorí líder skupiny Roman "Galo" Galvánek.

O.B.D. Zdroj: Jakub Fabián

Na koncertoch v prešovskom Stromoradí a banskobystrickom klube Tartaros sa bude O.B.D. namiesto Karpiny na pódiu striedať s inými kapelami. "Snažíme sa podporovať lokálne skupiny tým, že si s nimi zahráme na jednom pódiu a vždy si radi vypočujeme, čo majú nové. Pritom je jedno, či sú to dvadsiatnici alebo šesťdesiatnici. V Prešove to teda bude MindSpy, podľa mňa zaujímavý hudobný úkaz na našej scéne. V Banskej Bystrici zas miestny Kvet z Alokatu, mladá skupina, ktorá pred pár rokmi zaujala napríklad v súťaži Košický zlatý poklad. Verím, že publikum dostanú do tej správnej atmosféry."

"My si chystáme tradične divokú šou. Zahráme samozrejme najväčšie hity našej 25-ročnej hudobnej kariéry, ale pridáme aj novinky. Tento rok nám napríklad pribudli do repertoáru dve - Žiadna sláva a Pekné počasie. Veľmi sa už na oba koncerty tešíme," pozýva Galo. Po dvojici posledných jarných koncertov bude skupina bude usilovne skúšať na jeseň, kedy bude pokračovať v koncertovaní s kapelou  Karpina. 

Zostávajúce termíny jarného O.B.D. Tour:

26. 4. - Prešov, Stromoradie 
27. 4. - Banská Bystrica, Rock Club Tartaros

Vstupenky:  

Kapela Orchester Bronislava Dobrotu (O.B.D.) vznikla v roku 1993. V roku 1995 získala dve ceny Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby za najlepšiu pieseň Komáre a Objav roka. Za svoj najväčší hit má skupina na konte aj cenu pre najhranejšiu pieseň v slovenských rádiách. Medzi ďalšie známe skladby kapely patria aj single Biely strom, Džadžuli Dža, Zmoknutý vták, či Slnečný deň. Zatiaľ posledný album skupiny s názvom Stereo vyšiel v roku 2016.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Eva Sládková z Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Obd