Práve dnes, 1. apríla 2020, oslavuje skupina Konflikt 30 úspešných rokov na scéne. Vo svojej histórii odohrala viac ako 1800 koncertov a predstavila sa na jednom pódiu so svetoznámymi punkovými a rockovými kapelami.

Mnohé zo svojich koncertov odohral Konflikt na zahraničných pódiách v Nemecku, Rusku, Rakúsku či Anglicku. Najďaľej slovenský punk exportovala do Kolumbie, kde zatiaľ hrala ako jediná slovenská kapela. Skupina počas svojho pôsobenia získala okrem iného aj prestížne ocenenie Aurel a za predaj svojich albumov má zlatú aj platinovú platňu. Samozrejme, radosť z okrúhleho výročia je poznačená okolnosťami, ktoré v súčasnosti zmenili život každého z nás.

"Bavil by som sa viac, keby som na všetko okolo mohol povedať, že je to prvý apríl," hovorí líder kapely Robert Jurányi, ktorého všetci fanúšikovia slovenského punku poznajú pod prezývkou Jury. Tak ako väčšina hudobníkov, aj on je v týchto dňoch doma a pracuje na novom albume skupiny, ktorý má vyjsť tento rok pri príležitosti kapelového jubilea. Pandémia koronavírusu však úplne zastavila kapelový život. "Všetci sedíme doma. Bubeník Vandy a basgitarista Kristián sú v Bratislave, ja so ženou a svojimi dievčatami v Šamoríne a náš manažér Marko je v Prahe. Vôbec netušíme, kedy sa to celé skončí, ale verím, že čím skôr budeme mocť ísť normálne ďalej," pokračuje Jury.

Všetky koncerty v rámci Konflikt 30 punk-rockov Tour sú zatiaľ aspoň najbližšie mesiace preložené, Konflikt čaká, ako sa situácia vyvinie ďalej. Kapela by však aspoň takto chcela pozdraviť a poďakovať všetkým svojím fanúšikom za podporu a správy, ktoré dostáva. "Nič iné nám teraz nezostáva, ako snažiť sa túto situáciu brať aspoň trochu s nadhľadom a s humorom. Ja koronu zo svojho domu vykopnem aj osobne, ak bude treba," uzatvára spevák a gitarista.

Členovia skupiny Konflikt chcú okrem svojich fanúšikov pri tejto príležitosti špeciálne poďakovať zdravotníkom, predavačkám, vodičom, policajtom, hasičom a každému, kto v týchto dňoch nemá za úlohu sedieť doma a čakať, ale starať sa o to, aby Slovensko boj s koronavírusom zvládlo. "Držíme im palce, aby sme aj my mohli čo najskôr vybehnúť na pódiá a robili radosť tým, čo vieme najlepšie, čiže našou hudbou," dodáva kapela.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol manažér skupiny Marko Rybka. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: archív speváka

Súvisiaci interpreti: Konflikt