Českí rockeri to už zajtra rozbalia v Košiciach, následne 4. mája vo Zvolene a 7. mája v Bratislave. Na dvoch zastávkach ich okrem sprievodného orchestra podporí ako predkapela Divokej Bill.

Po vypredaných koncertoch v Pardubiciach, Olomouci a Ostrave zamieri jedna z najúspešnejších českých skupín aj na Slovensko. Kabát odohrá pre slovenských fanúšikov tri vystúpenia v rámci turné Banditi di Praga po 30 rokoch, ktoré skupina absolvuje netradične s dychovým orchestrom Big Band. Skupina sa predstaví 2. mája v košickej Steel Aréne, 4. mája na Zimnom štadióne vo Zvolene a 7. mája v AEGON Aréne bratislavského NTC. Potešujúcou novinkou pre fanúšikov v Košiciach a Bratislave je pridaný predskokan, ktorým bude ďalšia úspešná česká skupina Divokej Bill. Program v oboch mestách sa tak začne už o 19:15, teda o trištvrte hodinu skôr, ako bolo pôvodne avizované.

Samotný Kabát zamýšľal koncertnú zostavu s orchestrom už dlhšie a na turné sa poctivo pripravil. Výsledkom sú vydarené špeciálne verzie známych skladieb, ktoré upravil skúsený český skladateľ a aranžér Martin Kumžák. Trojicu piesní Všechno bude jako dřív, Bum bum tequilla a Já si kopu vlastní hrob dokonca skupina s orchestrom aj stihla nahrať a jeden zo songov uvedie ako singel v rádiách. K ďalšiemu pripraví videoklip. V playliste turné sa objavujú aj skladby, ktoré Kabát na koncertoch často nehráva. Na svoje si však prídu aj fanúšikovia osvedčených hitov Stará Lou, Pohoda, Žízeň, Buldozerem, Starej bar, Malá Dáma či Dole v Dole, ktorý je takisto zaranžovaný s orchestrom.   

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík - PR manažér turné Banditi di Praga po 30 rokoch.

Súvisiaci interpreti: Kabát