V priebehu mája sa do kín v Čechách dostane nový film Isabel, už dnes si však môžete exkluzívne na Hudba.sk pozrieť videoklip k titulnej pesničke, ktorú zložila a naspievala Katka Knechtová. Po úspešnej piesni Muoj Bože k veľkofilmu Bathory tentokrát hudobníčka prijala ponuku od dvojice mladých nezávislých filmárov.

Film Isabel je debutom režisérskej dvojice Lukáš Melník a Marcel Škrkoň, ktorý bude mať premiéru v máji. Hoci snímka, ktorá "odhaľuje skryté tajomstvá oceľovej metropoly" (Ostrava), je nízkorozpočtová, tvorcovia majú ambície dostať sa na európske filmové festivaly. Aj preto vo filme nezaznie žiadna skladba v češtine alebo slovenčine. Katka Knechtová titulnú pieseň s textom od Justina Nuyensa naspievala v angličtine, v rádiách sa však hrá jej slovenská verzia, na ktorej spolupracovala so svojím dvorným textárom VladoKrauszom.

K slovenskej verzii piesne Isabel vznikol aj videoklip, v ktorom sa prelínajú scény z filmu so zábermi na speváčku za klavírom. Knechtová si v klipe obliekla nádherné šaty a pozornému divákovi neujde ani zmenený účes, ktorý už predviedla na koncertoch. Obaja mladí režiséri si spoluprácu s prešovskou speváčkou pochvaľujú. "Katku Knechtovú sme si vybrali preto, lebo je naším generačným súpútnikom. Jej autorské piesne vždy mieria pod povrch vecí, páči sa nám jej úprimná emocionalita, prirodzenosť v komunikácii s divákmi a v neposlednom rade ženskosť, ktorú vyžaruje nielen vo svojich piesňach," povedal Lukáš Melník.

Dôkazom jeho slov je aj videoklip, ktorý prinášame v exkluzívnej premiére.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka speváčky.

Foto: Václav Pavlíček

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová