Prešovská kapela Komajota už dnes večer na komunitnom hudobnom podujatí Drink In Fest predstaví svoj nový koncertný program. Vystúpeniu, na ktorom zaznie niekoľko nových skladieb, predchádzalo tento týždeň zverejnenie videoklipu k piesni Dve muchy.

Drink In Fest napísal minulý rok svoju prvú kapitolu a keďže zaznamenal úspech, komunita hudobníkov okolo prešovského štúdia Umpax sa rozhodla pripraviť druhý ročník. Ten sa koná už dnes večer v areáli podniku Drink In na Okružnej ulici v Prešove. Dominantný priestor na pódiu bude patriť novej vlne prešovských kapiel, ktoré od začiatku roka odohrali svoje koncerty v internetovej hudobnej relácii Svetlá hodinka moderovanej dvojicou HuČo - teda Martin Husovský a Stano Čorej z kapely Komajota. Práve tá bude spolu s Raindown jednou z dvoch ostrieľaných kapiel, ktoré zahrajú na Drink In Feste popri nováčikoch ako Binery, Superamigo, Fúzy Múzy a Rigid Frigid.

Bubeník Komajoty Stano Čorej priznal, že kapela sa na vystúpenie teší o to viac, že odpremiéruje nový koncertný program. "Od posledného albumu Kolobeh spred troch rokov pracujeme priebežne na nových skladbách. Pokope ich máme okolo 22, ale do úzkeho výberu sa dostalo len sedem," prezradil Čorej, ktorý je aj jedným zo spoluorganizátorov Drink In Festu.

Kapela predstaví svoj nový zvuk, ktorý je podľa bubeníka výsledkom jej prirodzeného vývoja. "Komajota sa mení. Vnímanie vecí a spôsob interpretácie, ktorý nás baví, je iný. Skladby to musia reflektovať. To nás motivovalo na zaradenie toľkých nových vecí do programu," vysvetlil. Prvým singlom z nových piesní je skladba Dve muchy. Po jej premiére v rádiu a na internete sa na ňu môžu tešiť aj fanúšikovia v Prešove. "Ostatné skladby si musíte prísť vypočuť, pretože slovami sa to nedá vypovedať," dodal Čorej.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Imrich Makó.

Súvisiaci interpreti: Komajota