Frontman americkej rockovej skupiny Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis poprel, že by za jeho nedávnymi zdravotnými problémami boli drogy. Hudobníka koncom mája hospitalizovali so žalúdočnou chrípkou niekoľko hodín pred tým, ako mal s kapelou vystúpiť na podujatí KROQ Weenie Roast v Kalifornii.

Po spevákovej hospitalizácii sa začali šíriť klebety o tom, že príčinou jeho zdravotných problémov je užívanie drog. "Vychutnávam si triezvosť, ktorú som kedysi nepoznal. Chodím surfovať, chodím von so synom, robím hudbu. Som v poriadku," vyjadril sa 53-ročný hudobník. "Možno som mal ochorieť, aby som bol silnejší než predtým," dodal.

Red Hot Chili Peppers museli pre problémy frontmana zrušiť dva koncerty v Kalifornii, na turné však bude pokračovať. "Bolo veľmi nepríjemné a smutné, že sme museli zrušiť koncerty, nerobíme to. Radšej by som spieval aj smrteľne chorý ako vôbec nevystúpiť, ale v tomto prípade som začal padať na zem," prezradil prednedávnom rodák z Michiganu.

Formácia plánuje vydať 17. júna nový album The Getaway. Muzikanti ho v lete predstavia na festivaloch (napr. rakúsky Nova Rock alebo poľský Open'er), ale aj v pokračovaní samostatného turné, počas ktorého sa predstavia okrem iného aj 1. a 2. septembra v Budapešti alebo 4. septembra v Prahe. Z novinky zatiaľ zverejnili prvý singel Dark Necessities a titulnú skladbu.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Steve Keros - Redhotchilipeppers.com

Súvisiaci interpreti: Red Hot Chili Peppers