Bratia Gallagherovci sú neslávne známi tým, že si nedávajú servítku pred ústa a do histórie sa tak zapísali mnohé ich kontroverzné vyhlásenia či už voči sebe samým alebo voči iným hudobníkom. Na jedno z nich si zaspomínal aj Paul McCartney, ktorý ho označil za najväčšiu chybu ich kariéry.

V roku 1996 sa Noel Gallagher v rozhovore pre MTV vyjadril, že dnes legendárne albumy Oasis Definitely Maybe a (What’s The Story) Morning Glory? znamenali, že sú "väčší než Beatles". Hoci o takmer dvadsať rokov neskôr priznal, že v čase vyhlásenia bol pod vplyvom drog, Paul McCartney sa ako člen jednej z najúspešnejších kapiel histórie k tomuto vyjadreniu Gallaghera vrátil.

"Oasis boli mladí, svieži a písali dobré piesne. Myslím si, že najväčšia chyba, ktorú urobili, bolo povedať, že budú väčší ako The Beatles. Pomyslel som si vtedy, že to už povedalo toľko ľudí a je to bozk smrti. Buďte väčší než The Beatles, ale nehovorte o tom. Od momentu, ako to vyslovíte, čokoľvek budete robiť, ľudia na to budú nahliadať v zmysle vášho vyhlásenia," okomentoval 73-ročný spevák mladších a prostorekejších kolegov v rozhovore pre časopis Q.


V rovnakom interview sa bývalý člen The Beatles rozhovoril aj o tom, že pravidelne cestuje metrom. "V metre sa nikto na nikoho nedíva. Ak aj stretnem niekoho, kto sa ma spýta, či som Paul McCartney, odpoviem mu, či žartuje a či si myslí, že by McCartney jazdil metrom? A oni napokon pritakajú - ó, áno, myslím, že máš pravdu," pobavil hudobník, ktorý v piatok 10. júna vydá výberovku Pure McCartney mapujúcu jeho kariéru po konci The Beatles.

Mohlo by vás zaujímať:

Paul McCartney trpel po rozpade The Beatles depresiami


Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. Členom The Beatles bol v rokoch 1960 až 1970 . Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po jej rozpade pôsobil do roku 1981 v skupine Wings. Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. 

McCartney má na konte tiež šestnásť sólových štúdioviek. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca. Zahral si v snímkach Ťažký deň (1964) či Pomoc (1965).

TIP: Paul McCartney mieri do Prahy! Svoje najväčšie hity zahrá 16. júna v O2 aréne

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, SITA)
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Oasis, Paul McCartney