Kanadsko-americká speváčka a herečka Alanis Morissette pripravuje muzikál inšpirovaný jej treťou štúdiovkou Jagged Little Pill (1995). O réžiu projektu sa postará držiteľka ceny Tony Diane Paulus a scenár napíše Diablo Cody.

Predstavenie bude obsahovať skladby zo spomínaného albumu ako aj z ďalších nahrávok Alanis Morissette. "Tím, ktorý sa zišiel pre muzikál Jagged Little Pill, je môj splnený muzikálový sen. Chémia medzi nami všetkými je úžasná a cítim sa poctená, že sa môžem znova ponoriť do týchto piesní, obklopená toľkými talentovanými ľuďmi," uviedla 42-ročná hudobníčka.

Muzikál, ktorý rodáčka z Ottawy plánovala od roku 2013, bude mať premiéru v American Repertory Theater v Cambridge v štáte Massachusetts. Jeho prvé uvedenie je naplánované na máj 2018.


Alanis Morissette vydala v roku 1991 debutovú nahrávku Alanis a o rok neskôr na ňu nadviazala štúdiovkou Now Is The Time. Na medzinárodnej scéne prerazila až spomínaným tretím albumom Jagged Little Pill. Vďaka nemu získala ceny Grammy v kategóriách Album roka a Najlepší rockový album, pričom pieseň You Oughta Know jej vyniesla ďalšie dva gramofóniky. Na nahrávke sa nachádza jeden z jej najväčších hitov Ironic, ale aj skladby You Learn, Hand In My Pocket či Head Over Feet.

Na konte má ďalšie tri zlaté gramofóniky, dvanásť cien Juno a dva razy bola nominovaná na Zlatý glóbus. Na trh uviedla aj ďalších päť štúdioviek - Supposed Former Infatuation Junkie (1998), Under Rug Swept (2002), So-Called Chaos (2004), Flavors Of Entanglement (2008) a Havoc And Bright Lights (2012). Ako herečka sa objavila napríklad vo filme Dogma (1999) či seriáloch Sex v meste (1998 - 2004) a Tráva (2005 - 2012).


Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: AP Photo/Richard Drew

Súvisiaci interpreti: Alanis Morissette