Niekoľko týždňov po premiére remixu na stanici BBC Radio 6 Music vydáva FVLCRVM svoj nový singel. Skladba s názvom Hi! sa od jeho doterajšej tvorby odlišuje pesničkovejšou kompozíciou - nechýbajú mohutné zvuky a prekvapujúce zmeny, no keďže Pišta Kráľovič si novinku aj sám "odrozprával" a odspieval, je úplne iná ako jeho klubové bangre.

Jeho hlas poznáte z kapely Nvmeri (predtým The Uniques), vo svojom producentskom projektu ho však doteraz príliš nepoužíval. Znie to skvele a vďaka originálnemu tanečnému videu vyrobenému použitím jednoduchej mobilnej aplikácie sa na to aj veľmi dobre pozerá. Hi! je prvým singlom z pripravovaného albumu, ktorý FVLCRVM plánuje vydať pod značkou pod značkou Gergaz (Fallgrapp, Jimmy Pé).

Zvukové efekty znázornené pohybom a animáciou

Zaujímavý vizuál vznikol v spolupráci s Matúšom Amrichom, ktorý sa podieľal aj na výrobe videoklipu Scales od Nvmeri. V novinke Hi! ukázala svoje tanečné umenie Katarína Chilli, známa lektorka hip-hopového tanca, ktorá sa zúčastnila aj na rôznych tanečných battleoch. Finálna animovaná podoba klipu vznikla pomocou smartfonovej aplikácie Bent Camera, s ktorej tvorcami sa FVLCRVM skontaktoval a nápadom boli nadšení.

"Bavili sme sa o prispôsobení filtra na naše účely, ale update appky, ktorý by nám pomohol, sme kvôli termínu vydania singlu nestihli. Tak sme si museli trochu pomôcť sami," prezrádza FVLCRVM, ktorý klip animoval a finalizoval. "S Matúšom a Katkou sme si veľmi rozumeli, snažili sme sa využiť maximum z priestorov, ktoré sme mali k dispozícii a hlavne zachytiť pohybom a animáciou čo najviac zvukových efektov použitých v skladbe."


Pišta Kráľovič alias FVLCRVM je po hosťovaní na niekoľkých koncertoch nedávno skončeného turné kapely Fallgrapp momentálne zamestnaný finalizovaním nového albumu kapely Nvmeri. Už zajtra (2.6.) kapela odohrá posledný koncert pred jeho vydaním. Uskutoční sa v bratislavskom Nu Spirit Clube v rámci Urban Market víkendu.

FVLCRVM popri práci na oboch očakávaných albumoch odohrá v lete aj pár dídžejských setov v okolí a na festivaloch. Najbližšie ho môžete vidieť 9. júna v Bratislave na lodi Sun Deck, kde hosťujú spolu s Džunya G svoj letný event River BANG.

Prečítajte si: FVLCRVM mal premiéru remixu na BBC, tento rok by mohol byť jeho prelomovým

Text: Hudba.sk (zdroj: FVLCRVM)
Foto: Katarína Bell