Trojnásobný víťaz ankety OTO v kategórii Spevák roka, autor mnohých hitov a držiteľ zlatých platní za albumy Mandolína a Spolu, absolvoval na jar úspešné koncertné turné s názvom Spolu Tour. Na žiadosť svojich fanúšikov sa rozhodol v turné pokračovať.

Jarné koncerty Spolu Tour videli tisíce spokojných ľudí v dvanástich mestách vrátane Prahy a Brna. Pre veľký úspech sa Adam rozhodol turné zopakovať aj na jeseň, avšak v mestách, v ktorých bude mať premiéru nielen jeho nový koncertný program, ale aj on samotný. Do jesennej časti koncertnej šnúry tak zaradil mestá Ružomberok, Bardejov, Spišská Nová Ves, Čadca, Prievidza a Považská Bystrica. Vyberal mestá, v ktorých ešte nikdy nehral samostatný koncert, výnimkou je iba Prievidza, kde si ho po dvoch rokoch vyžiadali fanúšikovia.

Zatiaľ najlepšie turné

"Mestá sú vybraté podľa toho, kde som ešte nikdy nehral vlastný koncert. Vymyká sa iba Prievidza, v ktorej som pred dvomi rokmi odštartoval svoje turné Mandolína Tour a veľa správ mi prichádza práve z Prievidze, aby sme sa tam opäť vrátili," uviedol Adam Ďurica, ktorý prvú časť turné dokončil len nedávno. Program jesenných koncertov by mal byť podobný ako na jar, no spevák nevylučuje, že dôjde k menším zmenám pri niektorých skladbách.

"Spolu Tour má silný program so silnými momentami. Tieto momenty budú opornými bodmi aj na jeseň, ale máme pred sebou leto, a práve v lete píšem veľa nových pesničiek a hrám sa s aranžmánmi tých starších, takže určite nás to ovplyvní a inšpiruje a pridané koncerty budú v niečom iné ako tie pôvodné. Nikdy som nemal na turné lepší program ako teraz. Ľudia, ktorí Spolu Tour videli a zažili, boli veľmi spokojní a my sme mali silné reakcie. Aj preto chcem v turné pokračovať," prezradil.


Zostavu doplnil ďalší člen

Kvôli turné k albumu Spolu (2016) sa zostava Adamovej kapely - Milan Medek (gitara), Michal Šimko (basgitara), Miro Hank (bicie) a Martin Bukový (klávesy) - rozšírila aj o nového člena. Stal sa ním druhý klavirista Marek Mečiar, ktorý do kapely okamžite zapadol. "Na Spolu Tour sme na pódiu šiesti. Marek doplnil našu partiu nielen na stagei, ale aj v šatni a na cestách. Marek je jeden z nás a vďaka nemu máme na turné kompletný plnohodnotný zvuk a ešte aj nekonečnú zásobu vtipov a príhod na tisícky kilometrov, ktoré nás opäť čakajú," teší sa Adam.

Počas jarnej časti turné zažil viacero silných momentov, ktoré mú navždy zostanú v pamäti. "Najsilnejší zážitok celého turné bol pre mňa koncert v Michalovciach, na ktorý som, žiaľ, ochorel a stratil som hlas. Na mňa tam však čakali tí najlepší fanúšikovia na svete a ten koncert odspievali spolu so mnou, na čo nikdy nezabudnem. Uvidíme, aké momenty prinesie pokračovanie Spolu Tour," dodáva. 

Adam Ďurica - Spolu Tour:

17. 10. - Ružomberok
7. 11. - Bardejov
8. 11. - Spišská Nová Ves
27. 2. 2018 - Čadca
28. 2. 2018 - Prievidza
1. 3. 2018 - Považská Bystrica

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Adam Ďurica sa do povedomia verejnosti dostal v roku 2004 vďaka účasti v speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar. Stihol už koncertovať s interpretmi ako IMT Smile, Desmod či Komajota. Na konte má nahrávky Cukor a Soľ (2006), Dávno zomrel Rock 'n' Roll (2011), Mandolína (2015), z ktorého pochádza aj jeho prelomový hit Neľutujem, a Spolu (2016).

Redakciu Hudba.sk informoval Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Branislav Šimončík

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica