Hity ako Lost On You či Girls Go Wild po troch rokoch opäť ovládnu arénu Národného tenisového centra v Bratislave. Americká speváčka LP, ktorá roky písala hity pre hviezdy ako Rihanna, Céline Dion, Rita Ora či Backstreet Boys, prerazila s vlastnou tvorbou až pred piatimi rokmi, no odvtedy patrí medzi najžiadanejšie umelkyne a jej koncerty sú vždy veľkou udalosťou.

Laura Pergolizzi alias LP to potvrdila aj pri svojich doterajších vystúpeniach na Slovensku - na Dobrom festivale 2017 v Prešove, o rok neskôr na trenčianskej Pohode a naposledy v júni 2019 v bratislavskom NTC. Nebyť pandémie, fanúšikovia by si jej ďalšie koncerty určite vyžiadali aj minulý rok, no na veľké turné opäť vyrazí až v budúcom roku. A opäť nevynechá ani Slovensko, 12. júla 2022 bude jej hlas po druhýkrát znieť tenisovou arénou.


Temperamentná Američanka talianskeho pôvodu je neprehliadnuteľná nielen svojím hlasom, ale aj imidžom, v ktorom sa odráža jej individualita a silný osobný príbeh. Vo veku 40 rokov vyžaruje skúsenosť a charizmu, ktorou si získala milióny fanúšikov po celom svete. Jej skladby sú úprimnými osobnými výpoveďami a práve vďaka tejto autentickosti a prenikavému hlasu plnému emócií patria jej koncerty medzi to najlepšie, čo aktuálna popová scéna ponúka. Napokon, jej štýl je úplne iný ako väčšina súčasného mainstreamu - korene jej hudby sú najmä v rocku, folku či blues.

Prinesie hity aj novinky

Svoj zatiaľ posledný album Heart to Mouth vydala LP ešte v roku 2018, no počas pandémie začala postupne propagovať svoj očakávaný siedmy album. Zatiaľ nepoznáme jeho názov ani presný dátum vydania, no predstavila z neho už tri single - The One That You Love, How Low Can You Go (oba 2020) a tohtoročnú novinku One Last Time. Nahrávka by sa mala dostať na trh ešte pred začiatkom budúcoročného turné, takže fanúšikovia okrem už známych skladieb budú počuť aj čerstvé novinky.


Od svojho prelomového roku 2016 sa LP stala pevnou súčasťou playlistov rádií po celom svete a obrovský úspech má aj na internete. Len skladba Lost On You má viac ako miliardu prehratí, na Youtube si jej skladby vypočuje každý deň viac ako 2,6 milióna fanúšikov a každý mesiac si jej skladby na Spotify pustí 4,5 milióna ľudí.

Veľký úspech mali aj jej online koncerty, ktorými fanúšikom spestrila dni počas pandémie. Kto ju mal možnosť vidieť naživo, zrejme o nej hovorí iba v superlatívoch. Jej vvystúpenia na Pohode a Dobrom festivale mnohí označovali za najlepšie koncerty leta a z bratislavského koncertu v roku 2019 sa tešili tisícky nadšených a spokojných fanúšikov. Inak tomu určite nebude ani na jej štvrtom slovenskom koncerte v júli 2022.

Prečítajte si: LP netvorí hudbu pre masy, ale na bratislavskom koncerte ohromila všetkých


Pozrite si celý koncert LP z augusta 2020:


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka koncertu Silvia Turnerová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Darren Craig