V piatok vychádza netrpezlivo očakávaný album High Flying Birds s názvom Council Skies, ku ktorému stihla formácia Noela Gallaghera na poslednú chvíľu zverejniť pieseň Open The Door, See What You Find, ktorej hosťujúcim gitaristom je Johnny Marr.

Po skladbách Pretty Boy, Easy Now, Dead To The World a ostatnom singli Council Skies, je Open The Door, See What You Find už piatym singlom štúdiovej nahrávky. Je o prijatí a pokojnom uvedomení si, že každý človek musí prijať cestu, ktorú mu život vydláždi.

"Lyricky je predpoklad, že v určitom bode svojho života sa pozriete do zrkadla a uvidíte všetko, čím ste kedy boli a čím kedy budete. Ide o to byť s tým spokojný. Byť spokojný s tým, kde v živote ste, s kým ste a kam smerujete. Život je dobrý!," hovorí o novinke Noel.

Štvrtý štúdiový album formácie prichádza v čase, kedy sa Noel Gallagher a High Flying Birds vydávajú na 26-dňové americké koncertné turné spolu s kapelou Garbage. "Len som premýšľal o tom, ako som sa dostal tam, kam som sa dostal, a mal som veľa času sedieť a premýšľať o tom. Je to reflexný album, viac než čokoľvek iné," prezradil o charaktere albumu Gallagher. 

Na svoje si prídu aj fanúšikovia Oasis, ktorým Noel Gallagher prisľúbil reedíciu debutového albumu Definitely Maybe, od ktorej vydania čoskoro uplynie 30 rokov. Obsahovať bude nielen štúdiové nahrávky, ale aj rarity v podobe nevydaných demonahrávok, živých nahrávok či doposiaľ nezverejnených pesničiek nahratých v roku 1994. 

Autorka: Miroslava Rabčanová