Americký raper Kanye West vydal 18. júna album s kontroverzným názvom Yeezus, ktorý podľa neho vyjadruje jeho "božie meno". Slovná hračka inšpirovala aj producenta Dana Chamberlaina, ktorý si hovorí Chambaland. Rozhodol sa spojiť do jednej skladby Westovu novinku Black Skinhead s hitom Personal Jesus od Depeche Mode.

Ako informuje vydavateľstvo Def Jam, práve skladbu Black Skinhead vydá Kanye West ako prvý oficiálny singel zo svojho nového albumu. Videoklip by mal mať premiéru 4. júla, no už niekoľko dní púta na internete pozornosť celkom zaujímavý pokus o spojenie piesne so slávnym hitom skupiny Depeche Mode. Výsledkom je skladba s názvom Personal Yeezus, ktorá je takmer vydareným mashupom. V rukách zručnejšieho producenta by mohla táto kombinácia perfektne ladiť, no aj nápad sa ráta, možno ho niekto dotiahne. Originálnu verziu Black Skinhead si môžete vypočuť na konci článku.

Chambaland - Personal Yeezus

West svoju šiestu sólovú štúdiovku Yeezus doteraz propagoval iba minimálne. Ešte pred jej vydaním napríklad vystúpil v talkšou Saturday Night Live, poskytol niekoľko rozhovorov a niektoré skladby predstavil prostredníctvom verejných videoprojekcií, ktoré usporiadal vo viacerých mestách na celom svete.

Aj napriek poslabšej propagácii, ktorá súvisí s narodením Westovho prvého dieťaťa, debutoval Yeezus na prvej priečke amerického aj britského albumového rebríčka. V USA sa z neho v prvom týždni predalo 327-tisíc, čo je zatiaľ tretí najlepší tohtoročný výsledok. Lepšiu predajnosť v prvom týždni zaznamenali iba Justin Timberlake s The 20/20 Experience (968-tisíc predaných kópií) a Daft Punk s Random Access Memories (339-tisíc).

Prečítajte si: Kanye West možno vydá pokračovanie albumu Yeezus


Zdroj: Buzzfeed, SITA (Billboard.com)
Foto: AP Photo/Brad Barket / Anton Corbijn

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode, Kanye West