Premiéra pokračovania filmu Star Trek: Do neznáma sa blíži, a tak naň navnaďujú aj autori sprievodnej hudby. Rihanna, ktorá sa podieľala na piesni Sledgehammer nachádzajúcej sa na soundtracku, k nej včera predstavila intergalaktický videoklip.

Vo futuristickej novinke sa Rihanna predstavila ako tajomná mimozemšťanka na neznámej planéte, kde pomocou svojej nadprirodzenej sily napríklad pohybuje skalami vo vzduchu. Vo videu sa tiež ukáže vesmírna loď Enterprise, s ktorou lietajú hlavní hrdinovia filmu Star Trek, pričom na záver smeruje k hviezdokope podobajúcej sa na hudobníčkinu tvár.

O réžiu vizuálne a farebne podmanivého klipu sa postarala Floria Sigismondi, ktorá v minulosti pracovala s Davidom Bowiem, Justinom Timberlakeom, Björk či kapelou The Cure. Video 28-ročnej Barbadosanky malo premiéru v IMAX kinách v Spojených štátoch a jeho výnimočnosť tkvie v tom, že ide o prvý hudobný videoklip celý nakrútený iba na IMAX kamery.

Na samotnej piesni pre Rihannu sa autorsky podieľala 
austrálska hudobníčka Sia. Tá už v minulosti pre speváčku napísala napríklad hit Diamonds. Ide tak o ďalšiu hudobno-autorskú kolaboráciu, pri ktorej má Rihanna príležitosť ukázať svoje spevácke kvality naplno.


Star Trek: Do neznáma, ktoré nadviaže na filmy Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013), uvedú v amerických kinách 22. júla, 50 rokov od začiatku prvého vysielania pôvodného seriálu. Úlohy z predchádzajúcich filmov série si v novinke zopakovali Chris Pine (James T. Kirk), Zachary Quinto (Spock), Zoe Saldana (Uhura), Karl Urban (Bones), Simon Pegg (Scotty), John Cho (Hikaru Sulu) či nedávno zosnulý herec Anton Yelchin (Čechov).

Okrem toho diváci v novinke uvidia napríklad Sofiu Boutellu, Joa Taslima, Lydiu Wilson alebo Idrisa Elbu. O réžiu sa postaral Justin Lin, kým J. J. Abrams, ktorý nakrútil spomínané prvé dva filmy série, sa ujal produkcie. Autormi scenára sú spomínaný Pegg a Doug Jung. Film by sa mal do slovenských kín dostať 18. augusta.

TIP: Nečakane decentná Rihanna ukázala, že vie zaujať aj bez sexu a násilia

Zdroj: SITA, Nme.com
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Rihanna