Pieseň Cítim sa slobodne si priniesol spevák, skladateľ a producent Marek Rakovický z nedávnej návštevy USA. Odprezentoval ju spolu s videoklipom v štýle floridského "road movie", kde mu učarovalo najmä miesto Panama City Beach. Tentoraz prichádza s domácim prevedením pesničky vo vlastnom hudobnom štúdiu LVGNC.

"Už dlhší čas sme chceli nahrať nejakú našu pieseň naživo u nás v štúdiu LVGNC. Nahráva u nás veľa intepretov a my sami sa niekedy nevieme dostať do vlastného štúdia, tak sme to chceli mať konečne zaznamenané," hovorí Marek Rakovický.

"Okrem toho, že chceme mať navždy spomienku na časy pred koronou, živá nahrávka má svoje čaro. Konečne sa nám to podarilo a sme veľmi radi, že sme nahrali práve pieseň s Miškou," prezradil. Hlas hosťujúcej speváčky Michaely Hanudelovej znie aj v pôvodnej verzii singla, vo floridskom klipe však chýbala, nakoľko v tom čase účinkovala ako jedna zo súťažiacich v SuperStar.



S komorným videoklipom Marekovi okrem už tradičného spoluhráča a producenta z projektu Rakovicky Olivera Fillnera pomohol aj hudobníkov producentský kolega Tomáš Lobb z kapely Luvver, ktorý mal na starosti kameru, ako aj Michal "Kevin" Paluga z kapely Stolen Money, ktorý sa postaral o finálny strih. V kapele Rakovického (akustická gitara) a Fillnera (piano) doplnili Mário "Smasho" Vasko na basgitare a Attila Szeiff na cajone.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Mário "Smasho" Vasko. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Tomáš Lobb