Začiatok leta sa u mladej slovenskej speváčky Karin Ann nesie v znamení predskakovania na turné veľkých hviezd. Po koncertoch, ktoré absolvovala s kapelami Imagine Dragons, My Chemical Romance a spevákom Yungbludom, teraz ohlasuje vystúpenia pred americkou speváčkou LP. Okrem toho má tiež energický nový singel s videoklipom.


Karin Ann
posiela do letných playlistov dynamickú singlovú novinku. Skladba so zúfalo znejúcim názvom you make me miserable nesie úplne inú atmosféru v spojení priamočiarej punkovej rytmiky, chytľavej melódie a popových vplyvov z 80. rokov. V kontraste s energickou, bezstarostne znejúcou hudbou je text o rodiacej sa láske, v ktorej však jedna strana čelí uvedomeniu, že vzťah nie je tým, čím sa zdal byť.

"Bol v tom jeden chlapec. Celkom sa mi páčil, skvelo sme si rozumeli a zdalo sa, že to cíti rovnako ako ja. Po pár mesiacoch som zistila, že mal priateľku, tak som sa rozhodla o celej veci napísať zábavnú pieseň. Nie je v tom hlboké posolstvo, myslím, že je to situácia, s akou sa môže stotožniť alebo stretnúť veľa ľudí," opisuje Karin Ann vznik skladby.

Pod novinkou je spoločne s ňou opäť podpísaný Matt Schwartz, producent britského speváka Yungbluda, ktorý si Karin Ann vybral ako predskokanku svojho nedávneho pražského koncertu. Autentické zábery z tohto koncertu a jeho zákulisia môžete vidieť aj vo videoklipe, spolu so zábermi z vystúpení pred ďalšími svetovými hviezdami Imagine Dragons, ktorým predskakovala na koncerte v lotyšskej Rige a tiež na oboch koncertov v Prahe, a My Chemical Romance, s ktorými vystúpila v Poľsku.


Klip natočený klasickou VHS kamerou

"Tentokrát som nechcela vytvárať videopríbeh. Chcela som zozbierať optimistické a zábavné zábery z koncertov a zo zákulisia, ktoré by mali rovnakú energiu ako pesnička," vysvetľuje Karin Ann. "Som vďačná za podporu, ktorú dostávam od ľudí okolo mňa, preto toto video je tiež o nich," dodáva.

Videoklip svojím spracovaním a atmosférou vzdáva hold estetike klasických VHS videokaziet, vrátane typického zoomovania alebo nakrúcania "priamo z ruky". "Priznám sa, že milujem klasické VHS-ky a videá z videokamery. Navyše vďaka tomuto formátu išlo všetko super rýchlo a bola to veľká zábava!" spomína Karin.

Prečítajte si tiež: Karin Ann exkluzívne o zážitkoch na európskych koncertoch s Imagine Dragons

Slovenská koncertná premiéra na turné speváčky LP

Zatiaľ čo Karin veľké júnové vystúpenia symbolicky uzatvára a dokumentuje v novom videoklipe, zároveň už oznamuje ďalšie koncertné novinky. V utorok 12. júla sa predstaví vo svojej slovenskej koncertnej premiére v NTC aréne - najnovšie totiž zaujala americkú speváčku LP, autorku svetoznámeho hitu Lost On You, ktorá si Karin Ann vybrala ako predskokanku na svoj koncert nielen v Bratislave, ale aj vo Viedni, kde sa koncert uskutoční o deň neskôr (13.7.).

V auguste sa Karin Ann predstaví tiež v lineupe Grape festivalu a v septembri ju čaká mníchovský festival Superbloom.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Adriána Čahojová. Správu sme upravili a doplnili.