Nováčik na slovenskej elektronickej scéne Tomáš Šebesta, tvoriaci pod pseudonymom MacroNoise, nedávno vydal svoju prvú kolekciu skladieb. Jej názov je Caravan Planet a vyšla 19. júla pod hlavičkou vydavateľstva Abstrakt Reflections, ktoré zastrešuje zaujímavých umelcov z celého sveta od Európy cez Áziu až po Severnú a Južnú Ameriku.

Na EP Caravan Planet sa nachádzajú štyri autorské skladby a remix od ruského producenta Ralaxa. Nahrávku môžete počúvať a podporiť kúpou na Bandcampe alebo si ju bezplatne stiahnite priamo na stránke vydavateľstva Abstrakt Reflections.

MacroNoise na svojom debute zostavil do výborného celku mnohé prvky elektronickej hudby, od ambientu a new wave, až po moderne znejúci (post)dubstep či breakbeat, výrazne ovplyvnený menami ako Autechre, Orbital, Recondite, Moderat či Nine Inch Nails. Žánrovo sa jeho tvorba dá zaradiť k downtempu, IDM a experimentálnej elektronike.

Rodák zo Zvolena, žijúci v Prahe, si svoje prvé EP zmixoval sám, o mastering sa postaral uznávaný francúzsky producent a audio inžinier Frank Riggio (Hymen Records). O obal sa postarali chalani z Abstrakt Reflections Martin Benjamin a ThePostHuman.



Viac sa o talentovanom producentovi dozviete na www.facebook.com/macronoise.

Text: Hudba.sk (zdroj: Miro Gazsó)
Foto: Vendy Drahotušská