Už viac ako dve dekády sa vo svete tanečnej hudby objavuje meno slovenského producenta Roberta Buriana. Už v čase vydania jeho prvého albumu Soundpark mal na svojom konte viac ako sto nahrávok vydaných v zahraničí a od tohto času sa tento počet ešte viac rozrástol.

Do povedomia širšej verejnosti sa dostal vďaka hitu Žijeme len raz, na ktorej spolupracoval s raperom Egom. Toto leto prichádza v Robovej kariére ďalší významný míľnik - jeho najnovšia skladba, remix skladby The Time Is Now producenta EDX vychádza na holandskom labele Spinnin’ Records.

Pre Roberta Buriana nie je spolupráca so Spinnin’ Records žiadna novinka. Pred desiatimi rokmi vydával svoju tvorbu práve v tomto vydavateľstve pod aliasom Robbie Buri. Táto jeho značka dodnes patrí v oblasti svetovej elektronickej hudby k najrešpektovanejším. Rovnako tak spolupráca so Spinnin’ Records je jedným z najčastejších snov producentov elektronickej tanečnej hudby po celom svete. Robert Burian je zatiaľ stále jediným slovenským DJom a producentom, ktorý vydal aspoň jednu skladbu v tomto vydavateľstve.


Dosiahol svoj cieľ doma i vo svete

"Každý z nás má sny, ciele a snaží sa o to, aby sa mu splnili. Ja to mám tak, že keď dosiahnem jeden cieľ, dám si ďalší. Mal som cieľ doma, dosiahol som ho. Mal som cieľ vo svete, dosiahol som ho. No snívať neprestanem nikdy," povedal Robert Burian. Jeho tvorbu v štýle deep house posledných päť rokov oficiálne vydáva švajčiarske vydavateľstvo Enormous Tunes. Aj vďaka tomu si tvorbu multižánrového slovenského umelca všimol producent EDX, ktorý pravidelne premiéruje Robertove novinky.

EDX pred pár týždňami oslovil Roberta Buriana na spoluprácu, aby oficiálne remixoval jeho najnovšiu skladbu The Time Is Now. Remix zožal v pracovnom tíme úspech a dostal oficiálny priestor, aby bol vydaný na Spinnin’ Records. "Som úprimne šťastný, že po desiatich rokoch som späť na Spinnin’ Records a úprimne ďakujem za túto novú šancu ukázať svetu svoju tvorbu," povedal. "Je to neuveriteľný pocit, keď mi z rôznych kútov sveta posielajú svoje videá, správy alebo mi píšu ľudia pozitívne ohlasy na moju tvorbu. To je dôvod a energia pre ďalšiu tvorbu," dodal slovenský producent. "Milujem funky smerovanie, ktoré Robert dal skladbe The Time Is Now. Funguje to úplne skvele," povedal EDX o skladbe vo svojej šou No Xcuses, kde mal aj aktuálny remix premiéru.

Hoci slovenskému poslucháčovi pri mene Robert Burian sa pravdepodobne najskôr vybaví skladba Žijeme len raz, v zahraničí už neraz dosiahol výnimočný úspech. Skladbu You z prvého albumu Soundpark, do ktorej naspievala vokály Zdenka Predná, pravidelne zaraďoval do svojich playlistov DJ Tiesto. Skladba dokonca vyšla aj v DJskom sete Markusa Schulza Las Vegas’10.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Andrea Čurná. Text správy sme upravili.