V priebehu septembra pripravuje Tabačka Kulturfabrik bohatú dávku kultúrneho programu, v ktorom nebude chýbať divadlo, kino, vernisáž a samozrejme koncerty. Fanúšikovia hudby si budú môcť vychutnať koncert formácie Fara (19. 9.) a kapely Čisté tvary (24. 9.).

Kultúrne centrum Tabačka Kulturfabrik zverejnilo svoj program, ktorým odštartuje nadchádzajúcu jesennú sezónu. Ani v septembri nebude chýbať legendárna Stredávka - pravidelnú porciu listeningovej elektroniky v Tabačke Kulturfabrik, ktorá tvorí podhubie košickej elektronickej scény. Návštevníci sa môžu každú stredu tešiť na stretnutia s rezidenčnými a hosťujúcimi dídžejmi a VJmi Tabačky.

V sobotu 19. septembra do Tabačky zavíta industrial punkové duo Fara, ktoré predstaví svoj debutový album Továreň a odpadky. Ten zrkadlí bezútešnú a absurdnú realitu v industriálne punkovej podobe. Odráža sa v ňom zvuk garážovej rebélie a monotónne údery, ktoré odpočítavajú koniec tohto sveta. Motívom textov je myšlienka "nič sa nevyrieši" a sú plné jasného odporu voči súčasnej konzumnej spoločnosti a jej ideológiám.

O necelý týždeň neskôr, vo štvrtok 24. septembra sa na pódiu Veľkej sály predstavia Čisté Tvary, ktoré pripravili sériu koncertov pri príležitosti vydania ich štvrtého albumu Dom osamelých nočných tvorov. Kapela odohrá koncerty po Slovensku a to v zostave, v ktorej sa okrem samotných členov kapely objaví aj Martin Iso Krajčír, Adam Mičinec, Miloš Bulík a Silvia Harvanová.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Barbara Denciová. Text správy sme upravili.

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Čisté Tvary