Jarné akustické turné kapely Hex zožalo veľký úspech, preto sa hudobníci rozhodli vyraziť s podobným programom na cesty znova. S prearanžovanými hitmi Keď sme sami, Maťo a Linda, V piatok podvečer či Nikdy nebolo lepšie zavítajú do ôsmich slovenských miest.

"Celý nápad s akustickým hraním sa veľmi vydaril a my sme si overili, že naše pesničky majú silu aj bez veľkej techniky. Turné pokračuje aj kvôli dopytu našich fanúšikov z miest, kde sme na jar nehrali. Nesmierne sa tešíme na našich priaznivcov, cítime, že nás majú naozaj radi a my si to stále veľmi vážime. Všetkých srdečne pozývame pozrieť si úplne iný Hex," uviedol Tomáš "Yxo" Dohňanský, spoluzakladateľ a basgitarista kapely.

Hex si pre fanúšikov pripravili nové akustické úpravy známych hitov, pričom na jesennom turné zahrajú aj úplnú novinku. "Je to pre mňa príjemná zmena oproti elektrickému hraniu, a tak sa po hustom koncertnom lete v otvorených priestoroch veľmi rád vrátim do pokojnejšej, intímnejšej atmosféry klubov. Pripravujeme ďalšie skladby, určite budeme hrať aj nový singel, ktorý sa čoskoro objaví v rádiách," spresnil Peter "Ďuďo" Dudák, spevák, klávesák a gitarista Hexu, ktorý je zároveň producentom.

Návštevníci turné Hexu sa môžu tešiť aj na niekoľko hudobných prekvapení. "Fanúšikovia sa môžu tešiť najmä na komornú atmosféru, ktorá pri veľkých pódiových koncertoch nie je možná. Akustické turné je založené na veľmi intenzívnej komunikácii s obecenstvom počas koncertu. Špeciálnych hostí plánujeme, no zatiaľ ich neprezradíme. Stálym hosťom na našom turné je Mišo Veselský zo skupiny Vetroplach, ktorý hrá na klávesy a akordeón," dodal gitarista Martin "Fefe" Žúži.

Termíny koncertov Keď sme sami - Acoustic tour 2:

27. 10. - Žilina, Mestské divadlo
28. 10. - Liptovský Mikuláš, Route 66
29. 10. - Kežmarok, Mestské kultúrne stredisko
5. 11. - Malacky, Kino Záhoran
6. 11. - Bratislava, Stará tržnica
11. 11. - Bardejov, Spoločenský dom
12. 11. - Stará Ľubovňa, Dom kultúry
19. 11. - Trenčín, Piano Club

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Hex