Priaznivci nefungujúcej kapely Oasis si môžu vypočuť demo verziu skladby Angel Child. Novinka sa objaví na reedícii albumu Be Here Now (1997), ktorá sa dostane na trh 7. októbra. Angel Child bude súčasťou nosiča s názvom Mustique Demo. Ten bude obsahovať ďalších 13 skladieb, ktoré Noel Gallagher a producent Owen Morris nahrali v roku 1996.

Reedícia ponúkne celkovo tri nosiče obsahujúce okrem zremastrovanej pôvodnej štúdiovky aj ďalšie demá, záznamy z koncertov, akustickú coververziu skladby Setting Sun od The Chemical Brothers alebo dosiaľ neznámu verziu piesne Stand By Me, ktorá vznikla v domácom štúdiu gitaristu Paula Arthursa.


Oasis vznikli v roku 1991 z formácie The Rain. Hrať začínali v zložení Liam Gallagher (spev a tamburína), spomínaný Paul "Bonehead" Arthurs (gitara), Paul "Guigsy" McGuigan (basgitara) a Tony McCarroll (bicie, perkusie). Neskôr sa ku kapele pridal Liamov starší brat Noel (gitara, spev).

Zoskupenie vydalo sedem štúdiových albumov - okrem Be Here Now tiež Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.  


Zdroj: SITA
Foto:

Súvisiaci interpreti: Oasis