Frontmana americkej skupiny Marilyn Manson museli hospitalizovať po tom, ako počas koncertu v New Yorku na neho na spadla konštrukcia s maketami pištolí, ktoré boli na pódiu ako rekvizita. Americkému dvojtýždenníku Rolling Stone informáciu potvrdil umelcov hovorca.

Nehoda sa stala ku koncu vystúpenia počas skladby Sweet Dreams (Are Made of These), keď sa Marilyn Manson snažil vyliezť na konštrukciu s dvoma veľkými zbraňami. Tá však nebola upevnená o podlahu a zrútila sa na 48-ročného speváka. Koncert následne zrušili. Stav kontroverzného hudobníka nie je známy.

Aktualizácia (2.10., 12:00): Kapela pre zranenie frontmana pre zranenie speváka zrušila deväť októbrových koncertov v USA. Spevák sa plánuje zotavovať doma v Los Angeles, no zatiaľ nie je známe, či ho už prepustili z newyorskej nemocnice.

Incident sa stal len necelý týždeň predtým, ako bude na trh uvedený nový album skupiny Marilyn Manson s názvom Heaven Upside Down. Nahrávka vyjde v piatok 6. októbra a bude obsahovať celkovo desať skladieb, z ktorých kapela už predstavila single We Know Where You Fucking Live a Kill4Me. Skupina by sa mala v rámci plánovaného turné predstaviť napríklad aj 19. novembra v Prahe a o deň neskôr vo Viedni. 


Kapelu Marilyn Manson založili v roku 1989 spevák Marilyn Manson, vlastným menom Brian Hugh Warner, a gitarista Daisy Berkowitz, ktorý ju však v roku 1996 opustil. V súčasnosti sú jej členmi aj Twiggy Ramirez (basgitara), Paul Wiley (gitara), Gil Sharone (bicie) a Tyler Bates (gitara). Formácia má na konte štúdiovky Portrait Of An American Family (1994), Antichrist Superstar (1996), Mechanical Animals (1998), Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death) (2000), The Golden Age Of Grotesque (2003), Eat Me, Drink Me (2007), The High End Of Low (2009), Born Villain (2012) a The Pale Emperor (2015).

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Perou - Facebook.com/MarilynManson

Súvisiaci interpreti: Marilyn Manson