Nový album zostavil český spevák a skladateľ David Deyl z výhradne pôvodných piesní. Hudbu ku všetkým napísal sám, v niektorých prípadoch s prispením producenta albumu hudobníka Marcusa Trana. K spolupráci získal okrem iného aj štvornásobného držiteľa ceny Grammy Nicolasa Ramireza.


"Spoločne sa nám skvele komponovalo na chalupe v Krkonošiach. Bol tam absolútny pokoj a mohli sme sa sústrediť len na nové piesne," popisuje vznik albumu David Deyl a dodáva: "Všetky sú zo života. Každý tón som prežil a potom zhudobnil. Oproti predošlým je tento album veselší, pozitívnejší. Pri natáčaní som sa navyše cítil úplne uvoľnene a iste. Snažili sme sa o minimálne strihy. Chcel som v speve voľnosť a prirodzenosť. Veľkú istotu mi dali stovky hodín spevu u pani profesorky Hajossyovej."


Texty skladby zabezpečili jeho dlhoroční spolupracovníci Magdaléna Drsová a Daniel Leon a tiež Ondřej Ládek (Xindl X), Tomáš Roreček (Kryštof, Chinaski, Langerová), Vladimír Kočandrle (Ok Band, I. Bartošová) a Jan Dvořák (P. Muk, H. Vondráčková). Mix skladieb mal na starosti svetoznámy producent a držitel štyroch Grammy Nicolas Ramirez. Deyl k jeho participácii hovorí: "Bola to obrovská skúsenosť. Zase sa mi potvrdilo, že čím väčšia osobnosť a čím viac vie, tým je skromnejšia a ľudskejšia." Album Tvůj signál zmastroval Gene Grimaldi (spolupracujúci s Lady Gaga, Stingom a Jennifer Lopez).

David Deyl na svoju albumovú novinku zaradil aj hity Má žena, Dvě srdce a singel Naděje se vrátí, ktorý sa stal stredobodom charitatívnej zbierky Charity Česká republika. Tvůj signál nadväzuje na predošlé albumy. Nežné a romantické piesne sa striedajú so svižnými latinsko-americkými rytmami.



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.