Americká kapela Foo Fighters zverejnila skladbu Congregation. Hudobníci nahrali novinku v štúdiu Southern Ground v Nashville spolu so Zacom Brownom. Ide o tretiu skladbu, ktorú formácia zverejnila z očakávaného albumu Sonic Highways.

Z pripravovanej štúdiovky, ktorá by mala vyjsť 10. novembra už predtým formácia ponúkla piesne Something from Nothing a The Feast and the Famine. Albumová novinka bude obsahovať osem skladieb, pričom každú z nich nahrali v inom americkom meste. Na počine spolupracovali aj Butch Vig, Steve Albini, Joe Walsh, Joan Jett alebo Preservation Hall Jazz Band.


Kapela k spomínanému albumu nakrútila aj rovnomenný dokumentárny seriál. Projekt má osem epizód, ktoré zachytávajú nahrávanie štúdiovky. O réžiu diela sa postaral líder formácie Dave Grohl.
  
Foo Fighters založil multiinštrumentalista Dave Grohl v roku 1994. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ sedem štúdiových albumov - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007) a Wasting Light (2011). Foo Fighters doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky. 


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/foofighters

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters