Pop-rocková ikona a svetová hviezda Avril Lavigne oznámila pokračovanie svojho turné Head Above Water. Dlho očakávaná koncertná šnúra tejto kanadskej speváčky odštartuje na jar roku 2020 a konečne ju zavedie opäť do Európy. Všetko vypukne 16. marca v Miláne a nasledovať bude napríklad Amsterdam, Paríž, Berlín alebo Praha.

Všetko zavŕši 2. apríla vystúpenie v Manchestri, odkiaľ sa tridsaťpäťročná speváčka, ktorá má na svojom konte aj osem nominácií na prestížnu cenu Grammy, presunie do Číny a Japonska. Medzi tamojšími zastávkami nebude chýbať Šanghaj alebo Tokio, pričom kompletný zoznam miest bude čoskoro zverejnený. "Na mojom turné 'Head Above Water' po Severnej Amerike sme prežili tie najkrajšie chvíle. Nemôžem uveriť, ako rýchlo to celé utieklo. Vidieť každú noc všetky tie vaše tváre a cítiť vašu energiu bolo presne to, čo som potrebovala. Naozaj sa mi veľmi cnelo po tom byť na pódiu a spievať s vami, bola som naozaj veľmi šťastná. O to s väčším nadšením môžem oznámiť, že budúci rok bude Head Above Water Tour pokračovať s koncertnými zastávkami v Európe, Japonsku a Číne," dodáva Lavigne.

Avril Lavigne vyšla tento rok na turné po dlhých piatich rokoch. Práve absolvovala pätnásť koncertov po Severnej Amerike, počas ktorých publikum úplne uchvátila. Koncertné turné usporiadala pri príležitosti februárového vydania dosky Head Above Water, ktorá zabodovala naprieč hitparád po celom svete. Dve eurá z každej predanej vstupenky budú venované na konto The Avril Lavigne Foundation. Táto nadácia podporuje pacientov s lymskou boreliózou, vážnym ochorením alebo zdravotným postihnutím. Prostredníctvom programov a grantov poskytuje možnosti prevencia, finančné prostriedky na liečbu a urýchľuje výskum s cieľom poskytnúť nádej a zmeniť životy.

Autorka hitov Complicated, Girlfriend, My Happy Ending, When you are Gone alebo What The Hell je konečne späť. Nenechajte si ujsť koncert, počas ktorého zahrá nielen tie najväčšie hity svojej doterajšej hudobnej kariéry, ale ponúkne aj zásadné skladby z výtečné tohtoročnej dosky Head Above Water. Kanadská speváčka v rámci turné nezavíta na Slovensko, no jej slovenskí priaznivci za ňou nebudú musieť cestovať ďaleko. Najbližší koncert Avril Lavigne sa uskutoční už 23. marca 2020 v priestoroch pražskej Tipsport Areny.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Petr Novák z Live Nation.

Súvisiaci interpreti: Avril Lavigne