Kultúrny inštitút národnostných a etnických menšín Minorma organizuje benefičný koncert hudobníka Gábora Pressera. Koncert sa uskutoční 13. decembra 2013 v koncertnej sále Slovenského rozhlasu. Lístky na koncert sú v predpredaji za 35 eur, na mieste koncertu za 40 eur.

Výťažok z koncertu Gábora Pressera bude využitý v roku 2014 na mentorský program Forma, ktorý Minorma odštartovala v roku 2013. Cieľom mentorského programu je poskytnúť pomoc talentovaným stredoškolákom. Vybraní študenti v uplynulom roku pracovali v ôsmich skupinách, rozdelených podľa tematických okruhov. Zoznamovali sa so skladbou hudby, aliteračnými hrami, kyanidovou technikou vyvolávania fotografií, písaním a redigovaním rozhovoru, procesom prípravy divadelného predstavenia a tanečnej choreografie.

Študenti v skupinách spolupracovali s renomovanými umelcami, ktorí im poskytli cenné rady z praxe, ako aj množstvo inšpirácie. Počas tábora tak nadobudli sociálny kapitál, ktorý pre nich môže byť veľmi užitočný v budúcnosti. Cieľom Minormy je, aby sa tento program mohol uskutočniť aj v roku 2014.

Gábor Presser je známy maďarský spevák, klavirista a hudobný skladateľ. V 60. rokoch začínal ako člen skupiny Omega. V roku 1971 spoluzaložil vlastnú rockovú kapelu Lokomotiv GT, s ktorou sa mu podarilo preraziť v západnej Európe a v Spojených štátoch amerických. Líder legendárnej LGT tentokrát odohrá v Bratislave sólový koncert.  


Redakciu Hudba.sk informovala Denisa Chylová z KC Dunaj.

Foto: Facebook.com/pressergaborfan