Škótska speváčka Susan Boyle sa chce ako umelkyňa posunúť na vyššiu úroveň. 53-ročná rodáčka z mesta Blackburn to uviedla v rozhovore pre britskú verziu portálu The Huffington Post. Ako povedala, chcela by si vyskúšať spoluprácu s viacerými textármi i nové žánre.

"Aj keď som naozaj hrdá na môj šiesty album Hope, pretože sú na ňom úžasné piesne, chcela by som sa viac zapojiť do tvorby a s talentovanými skladateľmi spolupracovať na originálnom materiáli. Myslím si, že pre umelca, ktorý sa chce na scéne udržať čo najdlhšie, je dôležité, aby sa vedel prispôsobiť a prípadne aj zmeniť. Na turné som ukázala, že dokážem zaspievať skladby rôznych žánrov a chcela by som, aby toho verejnosť videla viac. Nechcem tým povedať, že chcem zo seba spraviť niekoho ako je Lady Gaga, no chcem moju hudbu pozdvihnúť na vyššiu úroveň," uviedla interpretka.

Ako ďalej prezradila, najradšej by spolupracovala s anglickým spevákom Edom Sheeranom a britskou kapelou Coldplay. "Ed Sheeran je naozaj talentovaný, pokiaľ ide o písanie hudby. Bolo by preto úžasné, ak by sme spolu vytvorili niečo originálne. Rada by som tiež nahrala duet s Coldplay. Myslím si, že sú skvelí, a Chris Martin je tiež veľmi talentovaný," dodala Boyle.

Susan Boyle sa do povedomia verejnosti dostala v roku 2009 zásluhou účinkovania v súťaži Britain's Got Talent. Jej debutová nahrávka I Dreamed A Dream (2009) sa dostala na prvé miesto v americkom i britskom albumovom rebríčku. Rovnaké umiestnenie sa jej podarilo dosiahnuť aj s druhou štúdiovkou The Gift (2010). S tretím albumom sa dostala na čelo už "len" doma vo Veľkej Británii. Vydala tiež nahrávky Standing Ovation: The Greatest Songs From The Stage (2012) a Home For Christmas (2013).


Zdroj: SITA
Foto: Susanboylemusic.com

Súvisiaci interpreti: Susan Boyle