Robo Opatovský na konci novembra uviedol na trh svoj dlho avizovaný album Vianočné duetá. Do života ho uviedli tri krásne sudičky, speváčky, ktorých hlasy môžete počuť aj na CDčku. Mária Čírová, Barbora Švidraňová a Elis Mrázová album pokrstili originálne - ľadovými srdiečkami.

Všetky tri sa zhodli, že z krásnych skladieb na albume cítiť, že Robo Opatovský ako "vianočné dieťa", keďže sa narodil 25. decembra,  tieto sviatky skutočne miluje. CD obsahuje 12 nových piesní vrátane monumentálnej piesne Aleluja, ktorú spevák okrem hostí nahral aj s orchestrom a speváckym zborom. 

"Skoro každá melódia, ktorá Robovi napadne, spadá do vianočného kontextu. Ako autor je naozaj fantastický a je obrovský profesionál v tom, čo robí. Pre mňa je česť, že tu dnes môžem pri ňom stáť. Obdivujem ho a ďakujem mu za spoluprácu. Ja tiež milujem Vianoce a asi preto sme sa spojili aj k vianočnému turné. Koncerty sú vypredané, tešíme sa my aj fanúšikovia, atmosféra je krásna. Taký skutočný pohodový vianočný duch," hovorí Mária Čírová. "Želám tomuto CDčku, aby sa dostalo ku každému, kto tak miluje Vianoce ako Robo. Hlavne nech im urobí radosť a sviatočnú náladu. Robo, robíš to skvelo," odkázala mladá česká speváčka Elis Mrázová.

"Som veľmi poctená, že si ma Robo vybral na nahrávanie takej vážnej skladby ako Aleluja. Vážim si, že som mohla pracovať s pánom Mirom Dvorským, čo je pre mňa obrovská česť, pretože opera ma fascinuje a byť v úzkom kontakte s takým veľkým majstrom je naozaj úžasný pocit. Teším sa každej novej spolupráci, najmä s takými ľuďmi, ako je Robo, z ktorého cítiť lásku k hudbe. Ja som tiež taký 'vianocofil', rada počúvam vianočné skladby a tento rok k nim určite pridám aj toto CD," vyznala sa tretia krstná mama Barbora Švidraňová.

Barbora Švidraňová, Mária Čírová a Elis Mrázová Zdroj: René MikoSudičky nového albumu Roba Opatovského - viac fotiek z krstu

Skladby tvoril aj v lete pri bazéne

"Cítil som, že musím urobiť album, ktorý bude zložený z mojich vlastných vianočných pesničiek. Postupne som ich tvoril niekoľko rokov až raz prišiel ten deň D, keď som zistil, že už mám 12 skladieb, ktoré stoja za to. Spojil som sa so špičkou slovenskej pop scény, s ľuďmi, ktorých si vážim a ktorých mám rád a spolu sme ich naspievali. Je to mojich 12 detí, všetky mám rovnako rád, ale skladba Aleluja je predsa len špeciálna. Má úžasný aranžmán, ktorý urobila Ľubica Čekovská, spievam ju s majstrom Miroslavom Dvorským a Barborou Švidraňovou, ktorá tomu dodala glanc. Všetky pesničky na albume mám teda rád, ale túto mám asi o trošku radšej," priznáva Robo Opatovský, ktorý počas slávnostného večera predstavil so svojou kapelou a hosťami niekoľko duetov aj naživo.

"Na album som zaradil aj krásnu skladbu s Monikou Hilmerovou, ktorej spevácky talent som takpovediac objavil cez moju dcéru - pretože fantasticky naspievala Popolušku. Monika sa spočiatku síce trošku bránila a v štúdiu mala pocit, že to stále nie je dosť dobré, ale potom sa rozospievala a zaspievala to naozaj krásne," uviedol Opatovský v rozhovore pre agentúru SITA. "A takisto je na albume aj duet s Elis Mrázovou. Ona je podľa mňa budúcnosť. Počul som aj jej vlastnú tvorbu a videl som ju aj v jednej televíznej šou, kde bola úplne úžasná - preto som sa rozhodol ju prizvať na album."

Robo Opatovský má nový album Vianočné duetá Zdroj: René Miko

Robo sa podľa vlastných slov necháva témou Vianoc pri tvorbe inšpirovať už dlhý čas. "Už ako maličké dieťa som počúval Franka Sinatru a podobne, Vianoce ma veľmi fascinovali. K samotnej tvorbe vianočných piesní som sa potom dostal v druhej polovici 90. rokov, keď som vytvoril prvý vianočný song s Jankou Kirschner. A na to mi prišli ďalšie skladby s podobným feelingom až mi jedného dňa manželka hovorí, aby som sa tomu nebránil a tvoril to ďalej - až napokon prišiel ten deň D a ja vydávam už tretí vianočný album," priblížil Opatovský.

Väčšinu zo skladieb na albume paradoxne zložil v lete pri bazéne. "Tak som tam sedel s vyloženými nohami a zrazu mi zaznelo v hlave 'Padá, padá, z neba padá...' Čiže normálne 35 stupňov a ja som vytvoril vianočný song," hovorí so smiechom spevák, ktorý v nedeľu vyrazil s Máriou Čírovou na vianočné turné. Pred sebou majú ešte sedem koncertov. "Ja som jeden najšťastnejší muzikant na svete, ktorý môže spolupracovať so skutočne talentovanými ľuďmi. Na turné som však oslovil Máriu, pretože som vedel, že ona dokáže tú vianočnú atmosféru skutočne precítiť - koniec koncov, aj samotná pesnička Vianoce je o rodine, o láske, o vianočnej pohode a o tej nežnosti, ktorú ona v sebe má," uzavrel Opatovský.

Zostávajúce termíny Vianočného turné Márie Čírovej a Roba Opatovského:

4. 12. - Levice, Hotel Astrum Laus
5. 12. - Martin, Kino Strojár
11. 12. - Žilina, Holiday Inn
12. 12. - Košice, Spoločenský pavilón
13. 12. - Bratislava, Istropolis
18. 12. - Trnava, Kino Hviezda
19. 12. - Topoľčany, Dom kultúry

Vypočujte si singel Aleluja a ďalšie ukážky z albumu Vianočné duetá:


Celý album na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili o citácie Roba Opatovského z agentúry SITA.

Foto: René Miko

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský