Vo štvrtok 28. novembra nadelil Xindl X sebe, aj svojim fanúšikom vypredaný narodeninový koncert v pražskom Fóre Karlín. Na záver narodeninovej oslavy prevzal od zástupcov vydavateľstva Universal Music Platinovú platňu za album Sexy exit a oznámil termíny ďalších veľkých samostatných koncertných šou.

V roku 2021, presnejšie 30. januára, vystúpia Xindl X v pražskej O2 Aréne. Na včerajšom koncerte tiež premiérovo zaznela vianočná pieseň Čas to zabaliť, ku ktorej dnes zverejnil poeticky ladený videoklip. "Pred siedmimi rokmi som ako Grinch skazil množstvu rodín Vianoce tým, že som do sveta vypustil pieseň, vďaka ktorej si teraz mnoho detí pod stromčekom spieva "Štědrý večer nastal, když jsem doma chlastal." Tento rok som sa to rozhodol napraviť tým, že zložím aj jednu vážnu vianočné pieseň, ktorá viac zodpovedá tomu, ako Vianoce skutočne vnímam," povedal o piesni Xindl X.

O vizuálnu podobu klipu sa postaral talentovaný hudobník a režisér Jonáš "Lipo" Červinka. Ten k spolupráci hovorí: "Využil som skutočnosť, že vianočná pieseň, ktorú mi Xindl X poslal, je trochu v inej polohe, než som u neho zvyknutý. Mne táto jeho lyrická stránka moc sedí."


Xindl X chystá najväčší samostatný koncert svojej kariéry


Jonáš "Lipo" Červinka je tiež autorom scenára a dej videoklipu zasadil do Severných Čiech, kde vyrastal. "Príbeh rodiny odohrávajúci sa v prostredí vlakovej stanice som zvolil zámerne. Jednak pre mňa majú vlaky nezameniteľnú atmosféru, a na druhej strane mi osobne evokujú čas Vianoc. Vo svojich klipoch sa rád vraciam ku svojim koreňom, aj preto je dej zasadený do kraja, v ktorom som sám vyrastal," dodává Lipo k ich prvej spoločnej spolupráci.

Pieseň Čas to zabalit zaznie okrem iných aj na Xindlovom najväčšom samostatnom koncerte. Ten plánuje na 30. januára roku 2021 v pražskej O2 Aréne. Nebudú chýbať jeho najväčšie hity a zaujímaví hostia. "Keď sme vyhlásili koncert vo Fóre Karlín, hovoril som si, či som sa nezbláznil, že si dovolím organizovať koncert v priestore pre 4 000 ľudí. Ale o lístky bol taký záujem, že som si povedal, že skúsim latku posunúť ešte o niečo vyššie a pripraviť ešte oveľa väčšiu šou," povedal k plánovanému koncertu Xindl X.

"Nejde mi len o to, dostať čo najviac fanúšikov do jedného priestoru, ale aj posunúť to, čo sa bude diať na pódiu. Rád by som ponúkol pestré vystúpenie od intímnych skladieb len s gitarou až po veľké čísla s kapelou, projekciami a choreografickými číslami. Rozhodne nechcem prípravu podceniť. Aj keď sa koncert odohrá až za rok a dva mesiace, už teraz pracujeme na jeho príprave."

Xindl X, vlastným menom Ondřej Ládek, je český spevák a skladateľ, ktorý už viac ako desať rokov pôsobí na československej hudobnej scéne. Má na svojom konte šesť štúdiových albumov a nespočetné množstvo už zľudovených hitov, ktoré tento rok vydal na albume Anděl v blbým věku. Medzi všetkými môžeme menovať skladby Anděl, Chemie, Láska v žemli, Láska v housce, V blbým věku, Cudzinka v tvojej zemi, Popelka alebo jeho posledný megahit Dřevo. Je považovaný za jedného z najúspešnejších autorov v Česku.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli Zdena Selingerová a Tomáš Karpel. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Xindl X