Najhranejšou skladbou roka 2011 vo Veľkej Británii na online jukeboxe Spotify je pieseň Rolling in the Deep od anglickej speváčky Adele. Prvý singel z jej druhej štúdiovej nahrávky 21 (2011) bol populárny nielen vo Veľkej Británii, ale i v USA, kde taktiež patril medzi najhranejšie. Dvadsaťtriročná Adele má pritom v Top 10 rebríčka najhranejších skladieb na Spotify ešte jeden kúsok.

Na siedmu priečku to dotiahla s piesňou Make You Feel My Love, ktorá je coververziou skladby od Boba Dylana. Dve skladby v Top 10 rebríčka má aj britská speváčka Jessie J, ktorá je na štvrtej priečke s hitom Price Tag a na päťke s piesňou Do It Like a Dude. Hneď tri skladby dokázala do Top 10 dostať barbadoská hviezda Rihanna. Na trojke je s hitom S&M, na osmičke s What's My Name?, ktorý nahrala s kanadským rapperom Drakeom, a na deviatke so singlom Only Girl in the World. V rebríčku, ktorému dominujú speváčky, má po jednom hite aj Bruno Mars, LMFAO a Katy Perry.

Služba Spotify, v rámci ktorej môžu užívatelia zadarmo počúvať skladby interpretov veľkých i malých vydavateľstiev, vznikla vo Švédsku v roku 2008, no dnes je rozšírená do mnohých európskych krajín a od leta 2011 aj do USA. Ľudia môžu túto službu využívať zadarmo pod podmienkou, že hudobnú produkciu občas preruší reklama. Ak sa užívateľ rozhodne za Spotify platiť mesačný paušál, bude mať k dispozícii streaming bez reklám. Na princípe zdieľania hudby zadarmo na Slovensku funguje napríklad služba MusicJet.

Adele - Rolling In The Deep

Top 10 najpočúvanejších skladieb roka 2011 vo Veľkej Británii prostredníctvom služby Spotify:
01. Adele - Rolling in the Deep
02. Bruno Mars - Grenade
03. Rihanna - S&M
04. Jessie J feat. B.o.B - Price Tag
05. Jessie J - Do It Like a Dude (Explicit version)
06. LMFAO - Party Rock Anthem
07. Adele - Make You Feel My Love
08. Rihanna feat. Drake - What's My Name?
09. Rihanna - Only Girl in the World
10. Katy Perry - Firework

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Matt Sayles

Súvisiaci interpreti: Adele