Koniec roka 2014 priniesol okrem sólovej novinky Boh jediný, ku ktorej Majk Spirit na Štedrý deň zverejnil netradičný vizuál, aj prekvapenie v podobe nového videa jeho domovskej formácie H16. Tá na novinke s názvom €Gang spolupracovala s anglickou formáciou S.A.S.

Už pri zverejnení pilotného singla z očakávaného albumu Y Majk Spirit informoval o tom, že do konca roka ponúkne svojim fanúšikom aj videoklip. Nakoniec ich poriadne prekvapil, keď na Vianoce predstavil zvláštne video plné počítačových grafických efektov, ktorého režisérom je Jiří Marshal. Vo videoklipe možno v podobe kontrastných farebných vizualizácií vidieť zábery na polonahého rapera, ale aj rôzne symboly, vrátane lebky, embrya či trojuholníka s vševidiacim okom, ktorý určite poteší všetkých milovníkov iluminátskych konšpirácií.

Prečítajte si: Majk Spirit chystá veľký album. Nový singel venuje všetkým, ktorí ho súdia


V každom prípade raper prvou ochutnávkou nasledovníka úspešnej platne Nový človek (2011) dokazuje, že jeho sólová tvorba je niekde úplne inde ako to, čo robí spolu s ostatnými členmi H16. Ani s nimi však neprešľapuje na jednom mieste a na Silvestra fanúšikov dokonale prekvapili zahraničnou spoluprácou s názvom €Gang. Track produkoval Grimaso a na mikrofóne sa okrem raperov z jednašestky striedajú aj členovia anglickej formácie S.A.S. (Streets All Salute). Novinku sprevádza animované lyric video.

Mimochodom, novú sólovku na tento rok nechystá len Majk Spirit, ale aj obaja jeho rapoví kolegovia z H16. Cigov album sa bude volať Malý Princ a Otis vydá album Otec. 


Text: Hudba.sk (zdroj: Facebook.com/MajkSpirit + Marián Baláž za H16)
Foto: Facebook.com/H16.sk

Súvisiaci interpreti: H16, Majk Spirit