Americká rocková kapela The Raconteurs na sklonku roka prezradila, že v novom roku plánuje opäť koncertovať. Na Twitteri o tom informoval člen skupiny Brendan Benson.

"Rok 2019 bude skvelý, keďže budem na turné s The Raconteurs," napísal. Bližšie detaily o koncertoch zatiaľ nie sú známe, muzikanti na čele s excentrickým rockovým inovátorom Jackom Whiteom však chystajú aj nový, v poradí tretí album. Ešte pred Vianocami zverejnili dve nové skladby Sunday Driver a Now That You're Gone, ku ktorým ponúkli aj videoklipy. Sú to prvé nové skladby, ktoré superskupina zverejnila po desiatich rokoch.


Kapela The Raconteurs vznikla v roku 2005. Tvoria ju spomínaný Jack White, známy aj z formácií The White Stripes a The Dead Weather, a ďalej menovaný Brendan Benson, Jack Lawrence a Patrick Keeler. Obidva doterajšie albumy skupiny Broken Boy Soldiers (2006) a Consolers of the Lonely (2008) sa v americkom rebríčku Billboard 200 dostali na siedme miesto. Ich najúspešnejším singlom je skladba Steady, As She Goes.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Hudba.sk edit
Foto: Facebook.com/theraconteurs

Súvisiaci interpreti: Raconteurs