Britský hudobník Ronnie Wood je rád, že nemusel podstúpiť chemoterapiu po tom, ako mu v roku 2017 diagnostikovali rakovinu pľúc. Sedemdesiatdvaročný gitarista kapely The Rolling Stones to uviedol v rozhovore pre magazín Mojo.

"Odmietol som chemoterapiu, no nie pre obavy zo straty vlasov, ale preto, lebo som videl množstvo ľudí, ako počas tejto liečby trpia bolesťami. Mal som šťastie, že som nemal rakovinu aj na ďalších miestach a mohli ju tak zničiť. Niekto tam hore a takisto niekto tam dole ma má rád," povedal muzikant, ktorý v tom čase fajčil už 54 rokov a preto ho podľa vlastných slov neprekvapilo, že má rakovinu pľúc.

Ronald David "Ronnie" Wood pôsobil v začiatkoch kariéry ako basgitarista formácie Jeff Beck Group a neskôr ako gitarista kapely Faces, v ktorej účinkoval so spevákom Rodom Stewartom. V roku 1975 sa pripojil k The Rolling Stones, s ktorými nahral albumy ako napríklad Black And Blue (1976), Some Girls (1978), Emotional Rescue (1980), A Bigger Bang (2005) či Blue & Lonesome (2016). Na konte má aj sólové nahrávky, pričom tú zatiaľ poslednú s názvom I Feel Like Playing vydal v roku 2010. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1989 ako člena The Rolling Stones a v roku 2012 spolu s kolegami z Faces.

Zdroj: SITA (Femalefirst.co.uk, archív)
Foto: Facebook.com/officialronnie