Talentovaný bratislavský jazzový gitarista Tomáš Lukáč vydal debutový album s názvom Heart-Shaped, ktorý vychádza z piesne Heart-shaped box kultovej kapely Nirvana. Na albumovej novinke podáva ich piesne v novej, doposiaľ nepočutej podobe. Svetovo známe melódie sa dostali na platformu moderného jazzu, kde sa stretáva rock, hip-hop a jazzová improvizácia.

Mladý hudobník nahrával album v Nemecku v spolupráci s hudobníkmi z viacerých krajín. Z raperov sú to Pathos /USA/, Marv the Harf /DE/ a Prezident Lourajder /SK/. Ďalšími hosťujúcimi hudobníkmi sú trubkár Vasilis Nalbantis /GR/ a perkusionista Conrado Molina /AT/. Do základného zoskupenia kapely Tomas Lukac Group patria pianista Andre Schwager /DE/, basgitarista Markus Oberleitner /AT/ a na bicie hrá Zhitong Xu /CN/.


Inšpiráciou ku vzniku albumu Heart-Shaped bola Tomášova vášeň pre rôzne hudobné žánre ako napríklad grunge, na ktorom vyrástol. Chcel ho skĺbiť s tým, čomu sa venoval počas svojich štúdií v zahraničí – s jazzovou gitarou. Mladý gitarista pochádza z Bratislavy a jazzovú gitaru študoval na Kunstuniversität v rakúskom Grazi a neskôr v Nemecku na Hochschule für Musik und Theater München. So svojou kapelou sa zúčastnil viacerých medzinárodných súťaží - Jazz Start Up (2017), Nové tváre slovenského jazzu (2017) a v roku 2019 získal jazzovú cenu Kurta Maasa.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Nikola Tokárová. Text správy sme upravili.

Foto: Šimon Lupták