Takýto krst tu ešte nebol. Najosobnejší album Roba Opatovského Môj život, ktorý prevažne inšpirovala jeho nedávno narodená dcéra Hana, pokrstili tromi živlami. Oheň, ľad a vietor tak reprezentovali tri životné energie v živote speváka.

Naozaj netradične a vizuálne pútavo odprevadil svoj nosič do sveta Robo Opatovský. V priestoroch hotela NH Gate One v stredu najprv zahral tri skladby z albumu Môj život a napokon prešiel, k charakteristikám jednotlivých krstných rodičov. Tí boli až traja a mali predstavovať oheň ako vášeň, vietor ako životný elán a ľad vyjadrujúci neoblomnosť.

Krst ohňom

Ohňom sa napokon stala spevákova manželka Katka, ktorá len pred tromi týždňami priviedla na svet ich dcérku Hanu, vietor so sebou priniesla herečka Marína Kráľovičová a ľad symbolizoval (len pár dní pred odchodom slovenských paralympionikov na zimnú paralympiádu do Soči) predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš.

Krstní rodičia najprv odovzdali CD-čku svoju energiu vystavením otvorených dlaní jeho smerom. Neskôr sa návštevníci krstu stali svedkami ohňového divadla. Pri nahrávke sa objavil barman, ktorý chrlil oheň, zasypal ho ľadom a nechal ho oviať.

 
Paralympiáda a Robo Opatovský

S Jánom Riapošom sa autor albumu pozná už viac ako desať rokov. Pre slovenských paralympionikov cestujúcich v roku 2012 do Londýna zložil skladbu Nechajme sa strhnúť prúdom, do Soči pocestujú s novinkou Môj život. „Keď som Roba prišiel prvýkrát poprosiť, či by nezaspieval slovenským paralympionikom, okamžite súhlasil,“ povedal Riapoš.

„Je to pozitívny človek s otvoreným srdcom a nabitý láskou. Vážim si našu spoluprácu, no aj naše priateľstvo.“ Osobitným momentom bol tiež príhovor najúspešnejšieho slovenského paralympionika o paradoxoch života, čím nahnal väčšine prítomným husiu kožu.

Inšpirácie k albumu

Počas ďakovania sa R. Opatovský poďakoval aj fanúšikovi, ktorý ho k napísaniu albumu vraj "dokopal". "Bolo to v podstate o tom, že som stretol fanúšika Mariána, ktorý mi povedal: ’Robo, urobme album. Ja vás vidím, kopu vašich koncertov som videl. Vy s vašou kapelou dávate úžasnú energiu, dajme to do toho albumu. Spravte nové pesničky. Dajme dokopy tím najlepších ľudí. Najmä textárov, oslovme naozaj top ligu.' A ja som práve oslovil Olu Záblackú, Vlada Krausza, Michala Mitkoviča... Ľudí, ktorým som rozpovedal svoj príbeh ku každej pesničke."


K skladbe Neverná, ktorú predviedol aj počas prvej časti svojho minikoncertu ho inšpiroval film s Richardom Gere-om: "Povedal som si, že je to dobrá téma, nie nevera muža žene, ale ženy mužovi. Ten príbeh perfektne spracovala Ola Záblacká. Paradoxne, vzniklo to vtedy, keď sa mi narodila dcéra (úsmev)." 

Po gratuláciách a rozhovoroch Robo Opatovský predviedol aj svoju staršiu tvorbu. Nakoniec sa hosťom podarilo vydupať si aj prídavok v podobe skladieb NatáliaPríliv energie. Čerstvý otec sa so svojou kapelou chystá aj na turné k svojej novej nahrávke. Termíny a miesta nájdete pod článkom.

Robo Opatovský & Band Tour
 
8.3.  Tatralandia, Superfly
19.3. Košice, Jazz club
20.3. Prešov, Bizarre
21.3. Humenné, Nostalgia Music Club
22.3. Michalovce, Caffe Barrique
27.3. Bratislava, Le Bar Eurovea
28.3. Banská Bystrica, Klub 77
29.3. Prievidza, Woodstock
10.4. Nitra, Music a Cafe
17.4. Nové Mesto nad Váhom, Blue Note

Autor: Marek Majzon (zdroj: Eva Bacigálová)
Foto: Patrik Ratajský / Black Eye company

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský