Americký hudobník Jack White zverejnil skladbu Over And Over And Over. Novinka sa bude nachádzať na jeho očakávanom treťom sólovom albume Boarding House Reach, ktorý sa dostane na trh 23. marca.

Jack White pracoval na albume v štúdiách Sear Sound v New Yorku, Capitol Studios v Los Angeles a Third Man Studio v Nashville, pričom v prvých dvoch menovaných mestách doteraz album ešte nikdy nenahrával. Na počine spolupracoval s novou sprievodnou kapelou, ktorú tvorili Louis Cato (bicie), Charlotte Kemp Muhl (basgitara), DJ Harrison (syntetizátor), Neal Evans (klávesy) a Bobby Allende (perkusie). Ann a Regina McCrary z gospelovej skupiny The McCrary Sisters sa postarali o sprievodné vokály.

Najnovšia ukážka Over And Over And Over je energickým kúskom, v ktorom gitary a Whiteov prejav pripomínajú tvorbu kapely Rage Against the Machine (RATM), ozvláštnenú gospelovými vokálmi. 42-ročný muzikant predtým z nahrávky predstavil piesne Connected by Love, Respect Commander a Corporation. Štúdiovka bude obsahovať celkovo 13 skladieb.


Spevák, skladateľ a multiinštrumentalista, vlastným menom John Anthony Gillis, sa preslávil v kapele The White Stripes, ktorá vznikla v roku 1997. Jedinou ďalšou členkou bola jeho bývalá manželka Meg White. Debutový, eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovali štúdiovky De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), Get Behind Me Satan (2005) a Icky Thump (2007). Kapela ukončila činnosť v roku 2011.

White je tiež členom formácie The Dead Weather, s ktorou vydal štúdiovky Horehound (2009), Sea Of Cowards (2010) a Dodge And Burn (2015). So skupinou The Raconteurs, ktorá má v súčasnosti pauzu, zas ponúkol albumy Broken Boy Soldiers (2006) a Consolers Of The Lonely (2008). Ako sólový interpret vydal štúdiovky Blunderbuss (2012) a Lazaretto (2014).


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/jackwhite