Vzácnu kópiu albumu Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967) podpísanú všetkými členmi The Beatles vydražili za 290 500 dolárov (v prepočte približne 227-tisíc eur).

Ako informoval magazín The Hollywood Reporter, spoločnosť Heritage Auctions sídliaca v Dallase očakávala, že sa vzácna nahrávka predá za 30-tisíc dolárov (23-tisíc eur). Suma, ktorú v sobotu nakoniec ponúkol anonymný zberateľ, však nakoniec prekonala aj 150-tisíc dolárov zaplatených za kópiu nahrávky Meet the Beatles! (1964), čo bol doterajší rekord za podpísaný album od The Beatles.

Ešte pred dražbou sa odborník na kapelu Perry Cox vyjadril, že podpísaná kópia Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band je jedným z dvoch najcennejších zberateľských kúskov týkajúcich sa The Beatles, aké kedy videl. Druhým je podľa jeho slov práve spomínaný album Meet the Beatles!.

Skupina The Beatles sa sformovala v roku 1960 v Liverpoole a dodnes je hudobnými kritikmi považovaná za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Nahrala a vo Veľkej Británii vydala dvanásť štúdiových albumov. Kapela si vyslúžila 25 nominácií na Grammy, z ktorých osem dokázala premeniť na ceny. McCartney, Lennon, Harrison a Starr získali aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Heritage Auctions

Súvisiaci interpreti: The Beatles