Svoje trojmesačné turné po českých a slovenských kluboch uzavrie skupina The Paranoid 27. apríla v Ostrave, kde vystúpi ako hosť na súťaži Radegast Líheň a prevezme aj rolu jej patróna.

Na Club Tour 2013 vyrazila štvorica Igor Belaj (spev), Roman Birkuš (gitara), Patrik Sýkora (basgitara) a Pavol Buranský (bicie) už vo februári. Dnes, po viac ako dvadsiatke vystúpení hlási maximálnu spokojnosť. "Sme nesmierne vďační, že počet našich fanúšikov stále rastie," teší sa spevák Igor.

"V drvivej väčšine miest nás ich účasť veľmi prekvapila - po niečom takom asi túži každá kapela. My máme tých najlepších a najvernejších fanúšikov zo všetkých," prízvukuje. Rozširujú sa aj rady priaznivcov skupiny The Paranoid, ktorí si dávajú tetovať jej logo či dokonca celé verše z jej piesní na kožu. Táto "móda" vznikla úplne spontánne. V slovenských pomeroch je pritom takýto prejav sympatií a oddanosti skupine úplne jedinečný.


Jednu z najúspešnejších mladých slovenských kapiel čaká v priebehu apríla ešte sedem koncertov. Na tom poslednom prijala úlohu patróna súťaže amatérskych rockových hudobníkov Radegast Líheň 2013. Tento rok sa do nej prihlásilo 217 skupín z Čiech a Slovenska, usporiadatelia dokonca hlásia po prvýkrát jedného záujemcu aj z Poľska.

Tí najlepší si odnesú ceny v hodnote 4000 € a možnosť zahrať si na niekoľkých tohtoročných letných rockových festivaloch. "Musia nás zaujať hlavne hudbou, originalitou, prejavom, textami a tiež celkovým imidžom. Dnes je veľa štýlov hudby, takže je ťažké v niečom vynikať, ale vždy sa to dá. Texty by nemali byť o tom, o čom spieva každý - musia mi niečo ponúknuť, niekam ma uniesť, hudobne sa nesmiem nudiť, ale zabávať. Ak sa skladby neponášajú jedna na druhú, vtedy ma kapela ohúri," uviedol Igor Belaj.

Po skončení Club Tour 2013 chcú The Paranoid pracovať na nových skladbách a pripravovať sa na letné festivaly. V jeseni sa skupina koncertne presunie z klubov do veľkých športových hál. Nový album tak vydá pravdepodobne až na jar 2014.


Termíny koncertov Club Tour 2013:

05.04. - Holíč, Rock clasic klub
06.04. - Uherský Brod, B and R club
12.04. - Brno, Melodka
13.04. - Trnava u Třebíče, M-club
19.04. - Žiar nad Hronom, MsKC
26.04. - Nové Zámky, Hollywood
27.04. - Ostrava, finále súťaže Radegast Líheň 2013

Informácie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka kapely.

Súvisiaci interpreti: The Paranoid