Bratislavská kapela Korben Dallas už zajtra večer vystúpi v Nu Spirit Clube. Víťazi troch zo štyroch hlavných poslucháčskych kategórií na tohtoročných Radio_Head Awards predstavia najmä svoj ostatný album Karnevalová vrana. Ako support vystúpi formácia Saténové ruky.

Korben Dallas premenili počas nedávneho udeľovania cien Radio_Head Awards 2013 až tri z piatich nominácií - rádiohlavy si odniesli v kategóriach Album roka, Singel roka a Koncertná kapela roka. Úspešný rok sa niesol v znamení druhého štúdiového albumu Karnevalová vrana, ktorý vyšiel v roku 2013 vo vydavateľstve Slnko Records. V nomináciách bodovali aj s piesňami Beh aj Otec, sošku napokon získali za druhú menovanú.

Kapela sa v lete predstaví na viacerých popredných slovenských aj českých festivaloch, ako napríklad Pohoda, Grape a Colours of Ostrava, na jeseň chystá veľké turné. Bratislavskí fanúšikovia si však kapelu môžu vychutnať naživo už zajtra na exkluzívnom koncerte vo svojom domovskom Nu Spirit Clube.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Korben Dallas založili spevák a gitarista Juraj Benetin a basgitarista Lukáš Fila po rozpade skupiny Appendix, v ktorej spolu hrali 13 rokov. Bubeníkom sa po dlhom, ale úspešnom hľadaní stal Ozo Guttler zo skupiny Tu v dome. Prvý koncert kapela odohrala v apríli 2010 v Nu Spirit Clube a v lete toho istého roku sa predstavila na Pohode.

V roku 2011 vydali vo vydavateľstve Hevhetia debutový album Pekné cesty. Ten vznikol ako živá nahrávka koncertu v Klube za zrkadlom, na ktorom kapelu posilnil gitarista Chiki Liki Tu-a Ľubo Petruška, medzičasom pravidelný hosť na koncertoch Korben Dallas. Pekné cesty boli nominované na Radio_Head Awards v kategórii Album roka - cena kritikov.

V roku 2012 kapela absolvovala spoločné koncerty s americkou pesničkárkou Jess Klein, v relácii Pohoda_FM Live odohrala vystúpenie so špeciálnym hosťom Andrejom Šebanom a na jeseň mala spoločné turné s kapelou Zlokot. V júni 2013 Korben Dallas vydali na labeli Slnko Records spomínaný druhý album Karnevalová vrana, ktorý im otvoril mnohé dvere, napríklad aj do televízneho projektu RTVS Slovensko Advent 2013, kde ich tvorbu mohla spoznať široká verejnosť.


Zdroj: PR, archív Hudba.sk
Foto: Marko Erd - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas