Americkú kapelu Nirvana uvedie do Rock'n'rollovej siene slávy spevák už nefungujúcej formácie R.E.M. - Michael Stipe. Práve on bol blízkym priateľom Kurta Cobaina a je tiež krstným otcom jeho dcéry Frances Bean. Ocenenie si z jeho rúk prevezmú Dave Grohl a Krist Novoselic.

Medzi ďalšími ocenenými bude kapela Kiss, ktorú do Rock'n'rollovej siene slávy uvedie americký gitarista Tom Morello. Počas slávnosti sa bude z prestížnej ceny tešiť aj spevák Peter Gabriel, ktorý si ju prevezme z rúk frontmana britského zoskupenia Coldplay - Chrisa Martina.

Speváčke Linde Ronstadt odovzdá ocenenie Glenn Frey z kapely Eagles. V rámci hudobnej pocty 67-ročnej speváčke vystúpia Sheryl Crow, Carrie Underwood, Emmylou Harris, Stevie Nicks a Bonnie Raitt. Duo Hall & Oates do siene slávy uvedie Questlove z hip-hopovej kapely The Roots.

Britský gitarista Peter Asher vzdá poctu laureátom ceny Ahmeta Erteguna za celoživotný prínos, a to konkrétne zosnulému manažérovi The Beatles Brianovi Epsteinovi a bývalému manažérovi The Rolling Stones Andrewovi Loogovi Oldhamovi. Tohtoročnú cenu za hudobnú výnimočnosť získajú The E Street Band spolupracujúci s Bruceom Springsteenom. Medzi ocenenými bude aj britský pesničkár Cat Stevens. Ceremoniál sa bude konať 10. apríla v newyorskom Barclays Centre. Po prvý raz v histórii sa na ňom bude môcť zúčastniť aj verejnosť.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Robert Sorbo

Súvisiaci interpreti: Nirvana