Šesťdielna francúzska psychologická dráma Filharmónia zavedie divákov ďaleko od obvyklých detektívnych seriálov. Jej dejiskom je totiž veľmi nevšedné a unikátne prostredia symfonického orchestra. Aktuálny seriálový hit prináša RTVS necelé tri mesiace po jeho úspešnej premiére vo Francúzsku. Prvú časť si môžete pozrieť na Jednotke už dnes večer (2.4.) o 20:30.

Miniseriál Filharmónia je dielom verejnoprávnej siete televízií France Télévisions. Hlavnou hrdinkou je talentovaná dirigentka Hélène Barizet (Marie-Sophie Ferdane), ktorá sa po dvadsiatich úspešných rokoch v USA vracia do Paríža. Po náhlej smrti prechádzajúceho dirigenta prežíva Parížsky orchester kritické obdobie a Hélène, ako jeho nová nádej, má jednu sezónu na to, aby orchester získal späť svoje publikum.

Začne nečakaným rozhodnutím, keď renomovaného prvého huslistu nahradí mladou, iba dvadsaťročnou Selenou Rivière (Lina El Arabi). Jej odvaha a správanie však narazia aj na odpor. Preto sa Hélène ocitá v centre nezhôd v rámci orchestra, neľahké chvíle zažíva aj v súkromnom živote. Jej otec je známy výrobca huslí a matka leží na psychiatrickej klinike s vážnou psychickou chorobou. Nakoľko je táto choroba dedičná, Hélèninou nočnou morou je, že túto chorobu môže zdediť. Najviac zo všetkého má strach, aby nenastali prvé príznaky, ktoré by si dokázalo všimnúť aj jej okolie.   


Informácie a fotografie redakciu Hudba.sk poskytla PR manažérka RTVS Silvia Turnerová.

Foto: France Télévisions