Talentovaná 17-ročná speváčka, ktorá len pred mesiacom vydala svoj prvý singel Ruky preč s ambíciou stať sa hlasom Generácie Z, predstavuje novinku Zrkadlo. Kým pri marcovom debute ju ako hosť podporil raper Majself, teraz si v piesni vystačila sama.

"Pre mňa táto skladba znázorňuje to, že všetci majú nejakých svojich démonov, či už o nich hovoria alebo nie, či už sa to týka vzťahov, názorov ľudí alebo úzkosti," vysvetľuje Karin Ann posolstvo druhého singla a dodáva, že ani ona sama nie je výnimkou a tiež čelí vlastným vnútorným démonom.

Rovnako ako v prípade skladby Ruky preč, aj pod novinkou je podpísaný Tomi Popovič. Do kreatívneho tímu speváčky prizval ako spoluautorov tiež speváčku a skladateľku Nikol Kasell a producenta Fillipiana.


Nakrúcanie videoklipu stopol koronavírus

Ako Karin prezrádza, singel Zrkadlo mal pôvodne vyjsť v sprievode nového videoklipu. Pár dní pred plánovaným nakrúcaním však všetok verejný život ochromil koronavírus, preto Karin čelila rovnakej otázke, akej v týchto dňoch čelia jej kolegovia umelci po celom svete -presunúť projekt na neskôr alebo pokračovať v práci? Karin sa rozhodla pokračovať a tak singel Zrkadlo nateraz podčiarkla aspoň lyric videom.

"Mnohí umelci teraz hľadajú rôzne alternatívne riešenia a cestičky ako v aktuálnej situácii nestrácať čas a pracovať v rámci možností ďalej. Karin to vyriešila takto. Kto vie, možno neskôr, keď sa bude pesnička fanúšikom veľmi páčiť, tak sa dočká aj toho pôvodne plánovaného videoklipu," hovorí speváčkin mentor Tomi Popovič.  

Karin sa po vydaní novej skladby teší na reakcie fanúšikov. Zároveň s odstupom času hodnotí odozvu na jej debutový singel Ruky preč, ktorá ju veľmi prekvapila. Videoklip má totiž za mesiac od zverejnenia už takmer pol milióna pozretí. "Feedback bol poväčšine pozitívny a celkovo to, koľko ľudí počulo tú pesničku, mi príde priam až nereálne. Je to dosť surreálny pocit. Nikdy som si nemyslela, že moja prvá pesnička dostane také dobré reakcie a takú podporu. Ďakujem!" uzatvára speváčka.


Kto je Karin Ann?

Karin Ann sa narodila 10. mája 2002 v Čadci. Od 4 do 12 rokov sa venovala krasokorčuľovaniu, popri ktorom trénovala tiež balet a gymnastiku. Od 12 do 14 rokov aktívne trénovala jazdu na koni. Následne presedlala na tanec (disco dance, hip-hop, modern, jazz, balet), ktorý sa stal jej veľkým hobby.

Odmalička mala tiež blízko k hudbe a výtvarnému umeniu. Najskôr si písala vlastné básničky a keď mala 12 rokov, prišli prvé pokusy o tvorbu piesní. Prvú kompletnú pieseň napísala ako 14-ročná. Koncom roka 2018 zverejnila svoje prvé dve skladby a v roku 2019 tretiu, vďaka ktorej ju objavil producent Tomi Popovič. Momentálne spoločne pracujú na jej debutovom EP, ktoré plánujú vydať tento rok. Rok narodenia Karin zaraďuje do takzvanej Generácie Z, vyrastajúcej so silným vplyvom moderných technológií. Táto generácia na slovenskej hudobnej scéne zatiaľ veľa svojich zástupcov nemá, a práve toto miesto na našej hudobnej scéne chce Karin zaujať. 

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke speváčky www.karin-ann.com, jej novinky môžete sledovať aj na Facebooku či Instagrame.

Foto: Michal Petrík